Αλευρόπιτα στο πι και φι: Πώς θα βγει τραγανή απέξω χωρίς να ξεραθεί

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη, χωρίς φύλλο φυσικά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Κάθε πίτα είναι πεντανόστιμη, ωστόσο η διαδικασία που χρειάζεται να γίνει μέχρι να μπει στον φούρνο και να ψηθεί είναι πολλές φορές αυτή που αποτρέπει από την παρασκευή της, καθώς χρειάζεται πολύ χρόνο. Ο Γιώργος Τσούλης, όμως, έχει την συνταγή για την τέλεια αλευρόπιτα που δεν χρειάζεται φύλλο, φτιάχνεται στο πι και φι και θα λύνει τα χέρια!

Πώς θα φτιάξετε την νόστιμη αλευρόπιτα του Γιώργου Τσούλη

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 αυγά, medium
  • 220 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα

Δείτε επίσης: Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένη ζάχαρη, γάλα και αυγά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  • Αλείφουμε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ35 εκ. με ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο να πυρώσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

Δείτε επίσης: Αρνάκι μπογάνα: Με πατάτες baby και απίθανα αρώματα - Ο τρόπος ψησίματος για να λιώνει το κρέας σε κάθε πιρουνιά