Νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο - Το κόλπο για να μοσχομυρίζουν για ώρες και το μυστικό για να τα πετύχεις όσο τραγανά θες

Θα τα λατρέψετε!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορεί να γίνει και μεζεδάκι όταν μαζεύετε η παρέα, είναι τα κεφτεδάκια και μιας που είναι καλοκαίρι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία παραλλαγή με ούζο που θα τους ξετρελάνει όλους!

Πώς θα φτιάξετε τα νόστιμα κεφτεδάκια με ούζο της Αργυρώς

Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη, μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γεμάτη δυόσμο αποξηραμένο
  • 5 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  • Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο.
  • Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια.
  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.
  • Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.
  • Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.
  • Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
  • Πλάθουμε τους κεφτεδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.
  • Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε.
  • Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε τους κεφτεδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε.

Και αν μετά σας άνοιξε η όρεξη και για γλυκό, δοκιμάστε: Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου - Με τρία υλικά στο πι και φι

ΠΗΓΗ argiro.gr