Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου - Με τρία υλικά στο πι και φι

Μια συνταγή της Αργυρώς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου - Με τρία υλικά στο πι και φι

Έχεις απρόοπτους επισκέπτες και θέλεις να τους φιλέψεις ένα γλυκό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει την πιο γρήγορα συνταγή για σοκολατάκια αμυγδάλου με σοκολάτα. Είναι έτοιμα σε 15 λεπτά και αφού παγώσουν στο ψυγείο είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Πως να φτιάξεις τα σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπου;

Υλικά

  • 2 φλ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 2 φλ. σταγόνες σοκολάτα λευκή
  • 1 φλ. χοντροκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Εκτέλεση

  • Αυτά τα δίχρωμα σοκολατάκια με κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα είναι το κάτι άλλο! Πρέπει να τα δοκιμάσετε!
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.
  • Κατόπιν, λιώνουμε σε μπεν μαρί το 1 ¾ φλ., σταγόνες κουβερτούρας. Διαβάστε εδώ πως λιώνουμε σωστά την κουβερτούρα.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα, να κάνει στρώση.
  • Λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα (1 ¾ φλ.) και τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα.
  • Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τις δύο σοκολάτες να γίνει στην όψη σαν μάρμαρο δίχρωμο με νερά.
  • Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας, καθώς και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
  • Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να κολλήσουν επάνω στη λιωμένη δίχρωμη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τελείως.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σπάμε σε κομμάτια τα σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
ΠΗΓΗ argiro.gr