Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς - Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο

Πεντανόστιμη!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Οι πίτες είναι το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο! Έχετε δοκιμάσει μελιτζανίποτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ κόπο. Μέσα σε 20 λεπτά είναι έτοιμη να μπει στον φούρνο!

Η επιτυχημένη συνταγή για μελιτζανόπιτα της Αργυρώς

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλ.λάδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τραχανά γλυκό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το χωριάτικο φύλλο

  • 750 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • περίπου 1 ποτήρι νερό
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Εκτέλεση

Η ζύμη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.
  • Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
  • Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.

Η γέμιση

  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
  • Τις κόβουμε κυβάκια.
  • Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι.
  • Το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
  • Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.
  • Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.
  • Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

Δείτε επίσης: Εύκολο τυρόψωμο με φέτα από την Αργυρώ - Τραγανό έξω με πλούσια γέμιση τυριού μέσα

Το φύλλο

  • Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.
  • Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.
  • Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
  • Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.
ΠΗΓΗ argiro.gr