Τα κεφτεδάκια αλλιώς - Με κοτόπουλο παναρισμένα με φρυγανιά και ξεροψημένη κρούστα, από την Αργυρώ

Μια συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τα κεφτεδάκια αλλιώς - Με κοτόπουλο παναρισμένα με φρυγανιά και ξεροψημένη κρούστα, από την Αργυρώ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε τα κεφτεδάκια διαφορετικά από τα κλασικά. Η συνταγή για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου, παναρισμένα με φρυγανιά θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Ποιο είναι το μυστικό για να βρουν τέλεια και ξεροψημένα;

Έτσι θα φτιάξετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου της Αργυρώς;

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 τεμάχιο/ια μικρό ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2-3 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το τηγάνισμα

  • Ελαιόλαδο

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι
  • Αυγά
  • Φρυγανιά τριμμένη

Δείτε επίσης: Ζουμερά μπιφτέκια - Τα 7+1 μυστικά στο μίγμα και το ψήσιμο για να μην ξεραίνονται

Εκτέλεση

  • Πρώτα βράζουμε το κοτόπουλο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.
  • Πλάθουμε σε μεγάλες μακρόστενες μπαλίτσες.
  • Τις περνάμε από το αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
  • Μετά, τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΠΗΓΗ argiro.gr