Τεμπέλικα τυροπιτάκια της Αργυρώς: Το μυστικό μετά το τηγάνισμα για να μην στάζουν και μυρίζουν λαδίλα

Έτοιμα μέσα σε 40 λεπτά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τεμπέλικα τυροπιτάκια της Αργυρώς: Το μυστικό μετά το τηγάνισμα για να μην στάζουν και μυρίζουν λαδίλα

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια είναι αυτά της... τεμπέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χρειάζονται τηγάνι και όχι φούρνο. Η συνταγή και η εκτέλεση είναι μέσα σε 40 λεπτά θα έχει στο τραπέζι σου τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια, ειδικά αν ακολουθήσεις το μυστικό για να μην μυρίζουν και στάζουν λαδίδα.

Πως να φτιάξεις τα τεμπέλικα τυροπιτάκια της Αργυρώς

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγο αλάτι
  • 1 φλ. νερό (περίπου)

Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Εκτέλεση

  • Αυτά τα τυροπιτάκια θα ψηθούν στο τηγάνι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη..
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 10 κομμάτια.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, να έχουν περίπου 8-10 εκ. φάρδος.
  • Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο μας και το διπλώνουμε να κλείσει.
  • Με το ροδάκι κόβουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
  • Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
ΠΗΓΗ Argiro.gr