Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Έτσι θα σου βγουν τραγανοί!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά του καλοκαιριού είναι οι κολοκυθοκεφτέδες. Δεν λείπουν σχεδόν από κανένα τραπέζι και κατάλογο ταβέρνας, ενώ πολλές νοικοκυρές τους φτιάχνουν και στο σπίτι τους. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή αλλά και τα μυστικά για να μην ρουφήξουν λάδι και δεν κάνουν κρούστα κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.

Πως να φτιάξεις του κολοκυθοκεφτέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 4 τεμάχιο/ια κολοκύθια μεγάλα
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Δείτε επίσης: Οι ντοματοκεφτέδες της Αργυρώς - Τα 10 μυστικά για να μην "σπάσουν" και να μην στάζουν λαδίλα

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
  • Έπειτα τα στύβουμε καλά με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα, για να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν, μιας και αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουτάλι.
Στο τηγάνι
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
  • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
ΠΗΓΗ argiro.gr