Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου - Ρίξτε τα 2 υλικά σε ένα μπολ, βάλτε το στο ψυγείο και έτοιμο

Για τις ημέρες εκείνες που θες άμεσα να γλυκαθείς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου που απαιτεί μόνο δύο υλικά είναι η μους σοκολάτας με κρέμα γάλακτος. Πρόκειται για ένα γλυκό που είναι κατάλληλο για όταν βιάζεσαι ή θέλεις εκείνη την στιγμή απεγνωσμένα ένα σπιτικό και γρήγορο γλύκισμα.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με την σοκολάτα

Υλικά

  • 200 γρ κουβερτούρα (σοκολάτα της επιλογής σας)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Μους σοκολάτας
Unslplash.com

Δείτε επίσης: Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας - Πετάξτε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη

Εκτέλεση

  1. Λιώσιμο σοκολάτας: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Χτύπημα κρέμας: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να σχηματίζει μαλακές κορυφές.
  3. Συνδυασμός: Προσθέστε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα) για να ενσωματωθεί καλά χωρίς να χάσει τον όγκο της.
  4. Ψύξη: Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγαλύτερο δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να γίνει δροσερό.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη μους σοκολάτας κρύα. Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με τριμμένη σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά.

Αυτό το γλυκό είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για κάθε περίσταση. Καλή απόλαυση!