Για τους μερακλήδες: Πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο μπεκρή μεζέ

Η πιο ωραία συνταγή για άραγμα με την παρέα και κρασάκι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Ο μπεκρής μεζές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί ή τσίπουρο. Με την πλούσια γεύση του και τα αρώματα του, αυτό το πιάτο ξυπνάει αναμνήσεις από παλιές ταβέρνες και οικογενειακά τραπέζια.

Στο άρθρο που ακολουθεί, λοιπόν, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά για την παρασκευή ενός αυθεντικού μπεκρή μεζέ, με απλά υλικά και εύκολα βήματα, ώστε να μπορέσετε να το απολαύσετε στο σπίτι σας. Ετοιμάστε τα υλικά σας και ακολουθήστε μας σε αυτή την γαστρονομική περιπέτεια, που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το μπεκρή μεζέ

  • 1 kg χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα/ες κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

  1. Zεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το χοιρινό κρέας για 5 με 6 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν, για 2 λεπτά περίπου.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη.

Κι αν έχετε όρεξη για ένα ελαφρύ γλυκό, ρίξτε μια ματιά εδώ.

ΠΗΓΗ Argiro.gr