Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένη ζάχαρη, γάλα και αυγά

Από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
www.giorgostsoulis.com
www.giorgostsoulis.com

Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο περισσότερο σήμερα 11/7 (δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού) οπότε τι καλύτερο από το να έχεις στο ψυγείο σου ένα δροσερό και εύκολο γλυκό; Ο Γιώργος Τσούλης μοιράζεται μαζί μας μια από τις πιο κορυφαίες καλοκαιρινές συνταγές, το μόνο που χρειάζεται, είναι να τρέξεις να βρεις τα υλικά!

Τι θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου

  • 3 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 750 ml γάλα
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Δείτε επίσης: Παστραμόσαντουιτς: Ένα από τα πιο διάσημα σάντουιτς του κόσμου - Αυτή είναι η... μυστική συνταγή

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  2. Στρώνουμε με μεμβράνη μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, μεταφέρουμε μέσα το μείγμα, απλώνουμε ομοιόμορφα με μια πλαστική σπάτουλα και καλύπτουμε ξανά με μεβράνη.
  3. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  4. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, για να ψηθεί καλά το κορν φλάουρ και να φύγει εντελώς η γεύση αλευριού.