5 εύκολα καλοκαιρινά φαγητά για να μην "σπάτε" κάθε μέρα το κεφάλι σας στο τι θα φάτε

Οι προτάσεις που θα σε σώσουν

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
5 εύκολα καλοκαιρινά φαγητά για να μην

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι αναζητούμε δροσερά και ελαφριά φαγητά για να αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Η γαστρονομία της μεσογειακής κουζίνας προσφέρει μια πληθώρα από τέτοιες επιλογές, γεμάτες φρέσκα υλικά και αρώματα που αποτυπώνουν τη χαρά και τη ζωντάνια του καλοκαιριού. Οι καλοκαιρινές γεύσεις είναι συνήθως απλές, αλλά γεμάτες ένταση και χρώμα, κάνοντας τη διαδικασία μαγειρέματος μια ευχάριστη εμπειρία.

Η ανάγκη για γρήγορα και εύκολα γεύματα γίνεται πιο έντονη αυτή την εποχή, καθώς οι δραστηριότητες στην παραλία, οι απογευματινές βόλτες και οι συναντήσεις με φίλους και οικογένεια αφήνουν λιγότερο χρόνο για την προετοιμασία του φαγητού. Τα καλοκαιρινά πιάτα δεν είναι μόνο ευκολότερα στην προετοιμασία, αλλά συνήθως απαιτούν λιγότερο χρόνο μαγειρέματος, αποφεύγοντας τη ζέστη της κουζίνας. Επιπλέον, οι καλοκαιρινές συνταγές είναι θρεπτικές και υγιεινές, καθώς περιλαμβάνουν πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα που είναι άφθονα αυτή την εποχή.

Παρακάτω παρουσιάζουμε πέντε εύκολα καλοκαιρινά φαγητά που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Αυτές οι συνταγές συνδυάζουν γεύση, ευκολία και θρεπτική αξία, προσφέροντας ιδανικές λύσεις για δροσερά και νόστιμα γεύματα.

Τα 5 καλοκαιρινά φαγητά που σου προτείνουμε

Χωριάτικη Σαλάτα:

χωριάτικη σαλάτα

Δείτε επίσης: Καλοκαίρι 2024: Αν ανήκεις σε μια από αυτές τις 3 ομάδες ανθρώπων δεν κάνει να τρως χωριάτικη σαλάτα

  • Υλικά: Ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι.
  • Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα σε κύβους, τις ελιές, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σπαγγέτι με Πέστο Βασιλικού:

Spaghetti with Basil Pesto

  • Υλικά: Σπαγγέτι, φρέσκος βασιλικός, κουκουνάρι, παρμεζάνα, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Εκτέλεση: Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε το πέστο με τα σπαγγέτι και σερβίρουμε.

Κοτόπουλο Σουβλάκι με Λεμόνι:

Κοτόπουλο Σουβλάκι με Λεμόνι

  • Υλικά: Φιλέτο κοτόπουλο, λεμόνι, σκόρδο, ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
  • Εκτέλεση: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περνάμε το κοτόπουλο σε ξυλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να ψηθούν καλά. Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι.

Γαριδομακαρονάδα:

Shrimp pasta

  • Υλικά: Γαρίδες καθαρισμένες, σπαγγέτι, ντομάτες, σκόρδο, λευκό κρασί, ελαιόλαδο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι.
  • Εκτέλεση: Βράζουμε τα σπαγγέτι. Σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε με τα σπαγγέτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό.

Γλυκό Καρπούζι με Φέτα και Δυόσμο:

Watermelon with Feta and Diosmo

Δείτε επίσης: Καταναλωτές προσοχή: Ο λόγος που το καρπούζι σας έχει πολλά καφέ σημάδια - Τι σημαίνουν

  • Υλικά: Καρπούζι, φέτα, φρέσκος δυόσμος, βαλσάμικο ξίδι (προαιρετικά).
  • Εκτέλεση: Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους και τη φέτα σε μικρά κομμάτια. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με ψιλοκομμένο δυόσμο. Προαιρετικά, ραντίζουμε με λίγο βαλσάμικο ξίδι για επιπλέον γεύση.