Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη - Για απόλαυση χωρίς τύψεις

Θέλει μόνο 5 υλικά

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη - Για απόλαυση χωρίς τύψεις

Για να απολαύσεις παγωτό σοκολάτα χωρίς τύψεις για την ζάχαρη, τότε μπορείς να φτιάξεις αυτό που δεν έχει καθόλου! Μάλιστα είναι ιδανικό για τα παιδιά, αφού είναι υγιεινό.

Πως να φτιάξεις το παγωτό χωρίς ζάχαρη

Υλικά

  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Χωνάκια παγωτού

Δείτε επίσης: Ένα και αποτελεσματικό μυστικό - Το tip για αφράτο και βελούδινο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Εκτελεση

  • Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
  • Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
  • Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
  • Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
  • Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
  • Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
ΠΗΓΗ argiro.gr