Μαμαδίστικη ομελέτα σε 7 λεπτά - Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο είτε για πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ

Και για μετά την παραλία είναι ότι πρέπει

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η μαμαδίστικη ομελέτα είναι ένα κλασικό φαγητό που φτιάχνουν οι μαμάδες παντού στον κόσμο. Είναι γεμάτη από τη ζεστασιά και την αγάπη της οικογένειας και μπορεί να φτιαχτεί με απλά υλικά που συχνά έχουμε στο ψυγείο. Το μυστικό της επιτυχίας της βρίσκεται στην απλότητα και στην ποιότητα των υλικών.

Η ομελέτα αυτή μπορεί να συνοδευτεί από ζεστό ψωμί για να απολαύσετε την τραγανή της εξωτερική υφή και τον κρεμώδη εσωτερικό της. Με την πρώτη μπουκιά θα νιώσετε τη γεύση των φρέσκων αυγών, των χοντροκομμένων ντοματών και του αρωματικού κρεμμυδιού, όλα συνδυασμένα με το λεπτό άρωμα του φρέσκου κόλιαντρου αν το προσθέσετε.

Αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό ή για ένα ελαφρύ γεύμα την οποία μπορείτε να προετοιμάσετε με ελάχιστη προετοιμασία και να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό τηγάνι για να εξασφαλίσετε ότι η ομελέτα σας θα είναι τέλεια ψημένη και θα μην κολλήσει.

Απολαύστε τη μαμαδίστικη ομελέτα και δημιουργήστε αξέχαστες στιγμές γεύσης και ζεστασιάς με αυτήν την απλή αλλά νόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Ομελέτα
Shutterstock

  1. Ανάμιξη των υλικών: Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπησέ τα καλά με ένα πιρούνι ή έναν αναδευτήρα. Πρόσθεσε τη ντομάτα, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο (αν χρησιμοποιείς), αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
  2. Τηγάνισμα: Θερμάνετε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  3. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα αυγού στο τηγάνι. Αφήστε να ψηθεί για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να δείτε να σχηματίζονται φουσκώματα και να πήξει η ομελέτα στη βάση.
  4. Αναστροφή: Ανασηκώστε απαλά τις άκρες της ομελέτας με ένα σπάτουλα και γυρίστε την στη μέση, ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Αν χρειαστεί, μπορείτε να καλύψετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι για να βοηθήσετε το ψήσιμο.
  5. Σερβίρισμα: Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη (χρυσαφί και τραγανή στο εξωτερικό), μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο. Μπορείτε να τη σερβίρετε ζεστή, με φρέσκο ψωμί ή σαλάτα.

Κι αν θέλετε κάτι σε γλυκό, ρίξτε μια ματιά εδώ.