Για όσους ξέρουν να τρώνε: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και τυρί κρέμα

Άκρως γευστικό, από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από ένα δροσερό γλυκό που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, προσφέροντας μια γλυκιά ανακούφιση στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και τυρί κρέμα αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ευφάνταστο επιδόρπιο χωρίς την πολυπλοκότητα και τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία παραδοσιακών γλυκών.

Η συνταγή αυτή, από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη, συνδυάζει την απλότητα των σαβαγιάρ, που απορροφούν υπέροχα τις γεύσεις των υλικών που τα συνοδεύουν, με την κρεμώδη υφή και τη δροσερή γεύση του τυριού κρέμα, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το λαχταριστό γλυκό με λίγα μόλις υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου

  • 4 μέτρια αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 36 μπισκότα σαβαγιάρ

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Σιρόπι της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Only for chocolovers: Ζουμερό κέικ με σοκολατούχο ρόφημα

  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα με την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
  3. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα λίγο από το γάλα και ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη
  7. Σε μια τετράγωνη φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ και απλώνουμε από πάνω την κρέμα και τέλος τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  9. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και σιρόπι.
Tsoulotip
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε σοκολατένιο προσθέτοντας 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.