Δροσιστικό γιαουρτογλυκό με ζελέ ροδάκινο - Γλυκό του "ποδιού" μόνο με τρία υλικά

Γλυκιά απόλαυση!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δροσιστικό γιαουρτογλυκό με ζελέ ροδάκινο - Γλυκό του

Τι πιο δροσιστικό για μια "καυτή" ημέρα αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ ροδάκινο; Μια πανεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θέλει μονάχα τρία υλικά, είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και θέλει 4 ώρες να μείνει στο ψυγείο.

Πως να φτιάξεις το γιαουρτογλυκό με ζελέ;

Υλικά

  • 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
  • 3 συσκευασίες ζελέ ροδάκινο
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά

Δείτε επίσης: Ζελέ κεράσι με γιαούρτι και πουτίγκα ανανά - Η δροσερή συνταγή του καλοκαιριού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κομπόστα ροδάκινο σε σουρωτήρι και την αφήνουμε να στραγγίσει τελείως.
  • Κόβουμε τέσσερα ροδάκινα σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.
  • Βράζουμε 700 ml νερό και ρίχνουμε το ζελέ ροδάκινο σε μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό νερό ανακατεύοντας να λιώσει
    τελείως.
  • Προσθέτουμε το χυμό από την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα έξι παγάκια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά στο ζελέ το γιαούρτι ανακατεύοντας με σύρμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό σε πυρίμαχο σκεύος και το παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως ώστε να κόβεται.
  • Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ argiro.gr