Σπιτικό παγωτό με 4 οικονομικά υλικά - Τα χτυπάτε όλα μαζί και το βάζετε στην κατάψυξη

Η γεύση θα είναι καλύτερη και από το αγορασμένο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπιτικό παγωτό με 4 οικονομικά υλικά - Τα χτυπάτε όλα μαζί και το βάζετε στην κατάψυξη

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το πιο νόστιμο σπιτικό παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα. Θέλει μονάχα 4 υλικά, τα οποία είναι οικονομικά και κάποιες ώρες στην κατάψυξη ώστε να παγώσει σωστά.

Πως θα φτιάξεις το σπιτικό παγωτό;

Υλικά

  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε επίσης: Σπιτικό παγωτό χωρίς τύψεις - Καθόλου ζάχαρη με μόνο 5 υλικά

Εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη.
ΠΗΓΗ argiro.gr