Only for chocolovers: Ζουμερό κέικ με σοκολατούχο ρόφημα

Δεν έχετε ξανά φάει κάτι τέτοιο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Only for chocolovers: Ζουμερό κέικ με σοκολατούχο ρόφημα

Ένα γρήγορο και ζουμερό κέικ με πλούσια σοκολατένια γεύση που θα δώσει νοστιμιά στα πρωινά σας γεύματα, ενώ θα συνοδεύσει άριστα τον καφέ σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ

  • 15ml καλαμποκέλαιο, για επάλειψη

Για το κέικ

  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 130 γρ. σκόνη για στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας (τύπου Νesquik)
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 165ml καλαμποκέλαιο
  • 16 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλειψη

  • 200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 120 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

Δείτε επίσης: Δείχνει δύσκολη στην παρασκευή όμως είναι πανεύκολη: Τάρτα σοκολάτα - καρύδα που "λιώνει" στο στόμα

 Ζουμερό κέικ με σοκολατούχο ρόφημα

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με αυγοδάρτη. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Κατόπιν ρίξτε τη σκόνη για το στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
  2. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο καλαμποκέλαιο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα, διαμέτρου 20 εκ. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνειά του.
  3. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45΄, ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.
  4. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10΄ και μετά αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα.
  5. Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν. Αφού κρυώσει η επικάλυψη, περιχύστε το κέικ.
  6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς για περίπου 20΄. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.