15λεπτο γλυκό ψυγείου με φράουλες και μπισκότα ολικής άλεσης - Το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε

Η συνταγή και η εκτέλεση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
15λεπτο γλυκό ψυγείου με φράουλες και μπισκότα ολικής άλεσης - Το παγώνουμε και το απολαμβάνουμε

Το cheesecake είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή η οποία εμπεριέχει φράουλες που το κάνουν ακόμα πιο δροσιστικό και καλοκαιρινό.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με τις φράουλες

Υλικά

  • 350 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. Arla Τυρί Κρέμα
  • 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35%
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 ζάχαρη άχνη
  • 1/2 λεμόνι μέτριο (ξύσμα και χυμό)
  • Λίγες φράουλες για γαρνίρισμα

Για τις φράουλες

  • 300 γρ. φράουλες ώριμες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
  • Βάζουμε το μπισκότο στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο την βάση μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

  • Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
  • Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να γίνει βελούδινη κρέμα.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος(35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται.
  • Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα στο τυρί κρέμα και αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί.
  • Γεμίζουμε την φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  • Όταν παγώσει, το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.

Για τις φράουλες

  • Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3’ μέχρι να κατεβάσουν υγρασία οι φράουλες.
  • Όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πυκνόρρευστη σάλτσα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

TIP - Ο χυμός λεμονιού στην κρέμα, κάνει αντίδραση με τα λιπαρά της γέμισης και λειτουργεί σαν πηκτικό συστατικό.

ΠΗΓΗ argiro.gr