Θα σας θυμίσει σουβλατζίδικου: Σπιτική σκεπαστή με γύρο χοιρινό και λαδόπιτα

Ανάμεικτα τυριά και γλυκιά πάπρικα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή για τις αυθεντικές της γεύσεις και τα παραδοσιακά της πιάτα που καταφέρνουν να μαγεύουν τους γευστικούς μας κάλυκες. Ένα από τα πιο αγαπημένα street food της Ελλάδας είναι η σκεπαστή με γύρο χοιρινό. Με την πλούσια γεύση του ζουμερού χοιρινού γύρου, το αφράτο πίτακι και τα φρέσκα λαχανικά, η σκεπαστή αποτελεί ένα γεύμα που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική σκεπαστή με γύρο χοιρινό, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες. Ετοιμαστείτε να μυρίσει το σπίτι σας Ελλάδα και να απολαύσετε τη γεύση της αυθεντικής σκεπαστής από την άνεση της κουζίνας σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την σκεπαστή

Για το γύρο

  • 1 ψαρονέφρι (300-350 γρ.)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη

Για τη σκεπαστή

  • 4 λαδόπιτες
  • 200 γρ. ανάμεικτα τυριά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Γλυκιά πάπρικα

Για το σερβίρισμα

  • Πατάτες τηγανητές
  • Τζατζίκι

Δείτε επίσης: Spaghetti Bolognese: Αυτή είναι μια από τις top συνταγές για το κλασικό Ιταλικό αυτό πιάτο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να καραμελώσει ολόγυρα το κρέας και να στεγνώσει τελείως.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  6. Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.
  7. Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μια λαδόπιτα.
  8. Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.
  9. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  10. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.
ΠΗΓΗ Argiro.gr