Σπιτικό παγωτό χωρίς τύψεις: Καθόλου ζάχαρη με μόνο 5 υλικά
Για όσους προσέχουν τώρα το καλοκαίρι
![Unsplash.com](https://www.youweekly.gr/style/images/nopic_large.webp)
Ιούνιος, υψηλές θερμοκρασίες και είσαι κι εσύ από αυτούς που κάνουν διατροφή και αποφεύγουν όλα όσα έχουν ζάχαρη; Το Youweekly.gr σου έχει την λύση! Αν θες κάτι δροσιστικό μέσα στην ημέρα σου που όμως δεν θα σε βγάλει εκτός προγράμματος σε θερμίδες η παρακάτω συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη είναι αυτό που ψάχνεις!
Εύκολη, γρήγορη και με λίγα μόνο υλικά.
Τι θα χρειαστείς για το παγωτό κακάο χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
- 150 γρ. χουρμάδες
- 40 γρ. κακάο
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- Χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Oreo: Από μπισκότο ντόνατ - Η πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε σπίτι σας
Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
- Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
- Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
- Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
- Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.