Σπιτικό παγωτό χωρίς τύψεις: Καθόλου ζάχαρη με μόνο 5 υλικά

Για όσους προσέχουν τώρα το καλοκαίρι

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Ιούνιος, υψηλές θερμοκρασίες και είσαι κι εσύ από αυτούς που κάνουν διατροφή και αποφεύγουν όλα όσα έχουν ζάχαρη; Το Youweekly.gr σου έχει την λύση! Αν θες κάτι δροσιστικό μέσα στην ημέρα σου που όμως δεν θα σε βγάλει εκτός προγράμματος σε θερμίδες η παρακάτω συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη είναι αυτό που ψάχνεις!

Εύκολη, γρήγορη και με λίγα μόνο υλικά.

Τι θα χρειαστείς για το παγωτό κακάο χωρίς ζάχαρη

  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Χωνάκια παγωτού

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Oreo: Από μπισκότο ντόνατ - Η πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε σπίτι σας

Συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη
Argiro.gr

Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.

  1. Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό.
  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
  3. Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
  5. Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
  6. Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.

Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.

ΠΗΓΗ Argiro.gr