Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας - Πετάξτε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη

Για να μην αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας - Πετάξτε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη

Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Από την συνταγή αυτή που θέλει 15 λεπτά προετοιμασία και 20 λεπτά εκτέλεση, βγαίνουν 7 μερίδες. Πρόκειται για ένα "αγνό" παγωτό όχι σαν αυτά του σούπερ μάρκετ, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Πως να φτιάξετε το παγωτό σοκολάτα;

Υλικά

Για το παγωτό

  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι βύσσινο
  • Τριμμένη σοκολάτα
  • Μπισκότα σοκολάτας

Δείτε επίσης: Black Forest Baked Alaska: Πως φτιάχνεται το πιο διάσημο παγωτό με την τόσο τεράστια ιστορία!

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Μόλις αφρατέψει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, τα δάκρυα σοκολάτας, το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα και γίνει λείο και αφράτο.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ, 30 x 15 εκ. και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της με μια σπάτουλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται ακριβώς στην επιφάνεια του παγωτού.
  4. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες, μέχρι να παγώσει.
  5. Σερβίρουμε το παγωτό σοκολάτας με σιρόπι βύσσινο, τριμμένη σοκολάτα και μπισκότα σοκολάτας.