Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα σοκολάτας - Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και είναι έτοιμο στο πι και φι

Ότι πρέπει και για τούρτα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα σοκολάτας - Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και είναι έτοιμο στο πι και φι

Γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα σοκολάτας, από τον Γιάννο Βαλιάνο. Άκρως δροσιστικό για το καλοκαίρι, ενώ είναι τέλειο και για τούρτα ώστε να γιορτάσετε τα γενέθλια με σπιτική τούρτα και όχι αγοραστή.

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με τα μπισκότα και την πραλίνα

Υλικά

  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. γάλα σοκολατούχο
  • 50 ml λικέρ κρέμα
  • 800 γρ. φυτική κρέμα ψυγείου
  • 300 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Δείτε επίσης: Κέικ ψυγείου σοκολάτα χωρίς μίξερ - Πανεύκολο και πεντανόστιμο

Εκτέλεση

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο

  • Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε ταψί 30×25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα.
  • Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και για τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα.
  • Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας.
  • Το παγώνουμε για 4 με 5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.
ΠΗΓΗ argiro.gr