Θεϊκό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά - Έτοιμο στο πι και φι με 5 ευρώ μόνο

Το φτιάχνουν και οι πιο αρχάριοι της κουζίνας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θεϊκό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά - Έτοιμο στο πι και φι με 5 ευρώ μόνο

Βιάζεσαι και θέλεις να φτιάξεις ένα γρήγορο αλλά παράλληλα οικονομικό γλυκό; Τότε αυτή η συνταγή που εμπεριέχει μονάχα τρία υλικά που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ οικονομικά και θα ξοδέψεις μονάχα πάνω κάτω 5 ευρώ, θα σε "σώσει". Διατηρείται στο ψυγείο και είναι πεντανόστιμο!

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Υλικά

  • 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ (170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

Φτιάξτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
    • Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
    • Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
    • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
      Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.
    • Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
    • Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
    • Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.