Μαμαδίστικη κοτόσουπα με μπόλικο αυγολέμονο - Η καλύτερη κυριακάτικη συνταγή εν μέσω κακοκαιρίας

Ακολουθήστε τα βήματα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Την στιγμή που η κακοκαιρία Bettina "χτυπά" την Ελλάδα με θερμοκρασίες στο 0 σε πολλές περιοχές, αυτή η συνταγή θα σας ζεστάνει! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε την απόλυτη κοτόσουπα με μπόλικο αυγολέμονο.

Πως να φτιάξεις την κοτόσουπα της Αργυρώς

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.700 γραμ.
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ζυμαρικά μικρά
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο κι εύκολο φαγητό, που θα λατρέψετε - Μακαρόνια στο φούρνο

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο

  • Το βάζουμε πρώτα σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  • Σκεπάζουμε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως.
  • Αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Ξαφρίζουμε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα, όπου και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο.

Η σούπα

  • Την σουρώνουμε. Αφαιρούμε τα λαχανικά.
  • Την βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή ρύζι.
  • Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κοπεί ο βρασμός.
  • Περιμένουμε λίγα λεπτά.

Το αυγολέμονο

  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι.
  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε-συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι.
  • Παίρνουμε λίγο ζωμό, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.

Το δέσιμο

  • Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
  • Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.
  • Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, και ψιλοκόβουμε σε κάθε μπολ λίγο κοτόπουλο.
ΠΗΓΗ argiro.gr