Πάικο Νερά Μακεδονίας: Όπως ακριβώς μας το προσφέρει η φύση

Ένα νερό που αναβλύζει ποιότητα

Πάικο Νερά Μακεδονίας
Πάικο Νερά Μακεδονίας

Με το Καϊμακτσαλάν στα δυτικά και την κοιλάδα του Αξιού στα ανατολικά, το όρος Πάικο μας προσφέρει απλόχερα το πιο πολύτιμο αγάθο. Το όρος Πάικο, στα σύνορα της Πέλλας και του Κιλκίς, φιλοξενεί το μεγαλύτερο δάσος με καστανιές στην Ελλάδα. Εκεί, στις περήφανες κορυφές του, από τις πλούσιες πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία αναβλύζουν τα κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας.

Ο θησαυρός της φύσης

Τα Νερά Μακεδονίας αποτελούν την απόδειξη ότι με τον απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά της φύσης.

Η αγνότητα και η καθαρότητα του νερού έχει τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σχετικά με τη φυσικοχημική σύστασή του, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα.

Και είναι ακριβώς αυτά τα νερά, με την ισορροπημένη σκληρότητα, το pH 8, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τη φυσικότητά τους, που φτάνουν στο τραπέζι μας ως Πάικο Νερά Μακεδονίας.

Πάικο Νερά Μακεδονίας
To κρυστάλλινo Πάικο Νερό Μακεδονίας

Από την πηγή στο τραπέζι μας

Η ομώνυμη εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο κοντά στις πηγές, στο Κιλκίς, και μας προσφέρει το αγνό, κρυστάλλινο νερό, από αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Στις εγκαταστάσεις τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και διεθνή πρωτόκολλα, καθώς και πρότυπα διαχείρισης, σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Στόχος, η διάδοση ενός ανώτερου νερού, που εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Πάικο, Νερά Μακεδονίας, «συμβαδίζουμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και πάνω απ’ όλα εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας: ένα απόλυτα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό, που προέρχεται, κυρίως, από την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουμε συνεχώς τις τεχνολογικές μας υποδομές, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και στην προστασία του προσωπικού μας».

Στις πρωτοβουλίες της Πάικο Νερά Μακεδονίας εντάσσονται επίσης συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών, ενώ η λειτουργία της Εταιρίας συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Γενικά, η Εταιρία δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο για τον Άνθρωπο, όσο για το Περιβάλλον. Στηρίζει τους ανθρώπους της και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα προωθεί τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πάικο Νερά Μακεδονίας
Πάικο Νερά Μακεδονίας: Tο πιο πολύτιμο αγάθο

Το πρώτο εργοστάσιο στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα!

Ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της μάρκας Νερά Μακεδονίας είναι η πιστοποίηση Carbon Neutral που απέσπασε φέτος για το εργοστάσιό της στο Κιλκίς. Το εργοστάσιο γίνεται έτσι το πρώτο της κατηγορίας του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η πιστοποίηση Carbon neutral επικυρώνει το γεγονός ότι, το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner, και ότι, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δραστηριότητές τους, οι «υπαίτιοι» έχουν χρηματοδοτήσει ένα πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον.

Έτσι και το σήμα Carbon neutral για το εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας κατακτήθηκε μέσα από την καταγραφή του επιπέδου των ρύπων του, τη μείωσή τους (π.χ. με φωτοβολταϊκά πάρκα, μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ. ά.), αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας. Ειδικά για την έκλυση αναπόφευκτων ρύπων, αυτοί αντισταθμίστηκαν μέσω της χρηματοδότησης έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Όλα αυτά αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της στιβαρής στρατηγικής της μάρκας για το περιβάλλον.

Πάικο Νερά Μακεδονίας
Το πρώτο εργοστάσιο στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Ένα βιώσιμο μέλλον για το περιβάλλον και τον άνθρωπο

Η πιστοποίηση αυτή αναδεικνύει μοναδικά το Πάικο στην εγχώρια αγορά και εξασφαλίζει την επιτυχία του στις διεθνείς αγορές, με παρουσία σε 25 χώρες, στις 5 ηπείρους. Με αυτόν τρόπο, το Πάικο Νερά Μακεδονίας χτίζει τις προϋποθέσεις ώστε όλες οι δραστηριότητές του, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν την υγεία του πλανήτη μας, αλλά, αντίθετα, να συμβάλουν στην επιτακτική ανάγκη για ένα βιώσιμο περιβάλλον που θα ανανεώσει τη «σύμβαση» των επόμενων γενεών για ένα καλό μέλλον.

Με minimal αισθητική και συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη, η εταιρεία δεσμεύεται να συμβάλλει πάντα στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος και φυσικά του νερού.

Info

TAGS