Η φετινή τηλεοπτική σεζόν μας επιφύλαξε μεταξύ πολλών άλλων, ίσως μία από τις πιο απρόβλεπτες ανατροπές, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος — εκεί που κανείς δεν το περίμενε — κατάφερε να πάρει το τιμόνι της παρουσίασης του YFSF και να αφήσει πίσω του τα δύο δυνατά γυναικεία φαβορί, τη Δέσποινα Βανδή και την Μπέττυ Μαγγίρα.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν το βράδυ της κοπής της πίτας του ANT1, στο νυχτερινό κέντρο “Έναστρον” με την Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Σάκη Ρουβά πάνω στην πίστα. Εκεί, ο Σάκης Ρουβάς όταν ανέβηκε στη σκηνή έκανε μια εμφάνιση που συζητήθηκε έντονα, όχι μόνο για την καλλιτεχνική του παρουσία, αλλά και για την συμφωνία που έκλεισε μέσα στο καμαρίνι του, πίσω από τις κλειστές πόρτες. Οι παρευρισκόμενοι μιλούν για μια καθοριστική συνάντηση, μαζί με τον πρόεδρο Θοδωρή Κυριακού, η οποία όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, αποτέλεσε την αρχή ενός μεγάλου deal.

Στην συνέχεια, ένα φαινομενικά αθώο σχόλιο του τραγουδιστή προς τη Μπέττυ Μαγγίρα, που βρισκόταν ανάμεσα στους καλεσμένους σαν ραδιοφωνική παραγωγός του Ρυθμού, προκάλεσε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά και ψιθύρους στους παρευρισκόμενους, όμως εκείνος δεν το είπε άστοχα, ουσιαστικά επικύρωνε το deal.

«Μπέττυ ελπίζω κάποια στιγμή να συνεργαστούμε» της είπε ο Σάκης από μικροφώνου και εκείνη χαμογέλασε, όμως λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγες ημέρες αργότερα η αινιγματική αυτή δήλωση, θα ανέτρεπε κάποιες ισορροπίες που θα άλλαζαν πλήρως τα δεδομένα και θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Πώς ο Ρουβάς εκτόπισε Βανδή – Μαγγίρα και πήρε την παρουσίαση

Μέχρι τότε, τα μεγάλα φαβορί για την παρουσίαση του show μεταμφιέσεων ήταν ξεκάθαρα τα δυο γυναικεία ονόματα. Η Δέσποινα Βανδή είχε ακούσει με πολύ μεγάλη προσοχή την τιμητική πρόταση από το κανάλι, ωστόσο είχε από την αρχή εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματος των live εμφανίσεών της. Από την άλλη, η Μπέττυ Μαγγίρα είναι η μεγάλη χαμένη του παιχνιδιού, περίμενε για δεύτερη φορά την ευκαιρία να αναλάβει το τιμόνι του show, μιας και το συγκεκριμένο format είναι αναμφίβολα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, αλλά πάλι της πήρε κάποιος άλλος την μπουκιά από το στόμα την τελευταία στιγμή.

Γιατί εμφανίστηκε ο outsider Sakis και έκανε την μεγάλη έκπληξη. Από τη στιγμή μάλιστα που έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση του καναλιού, οι συζητήσεις με τις δύο παρουσιάστριες «πάγωσαν» οριστικά, το deal έκλεισε, τα είχαν βρει σε όλα, ακόμα και στα λεφτά. Η επιθυμία του καναλιού να συνεργαστεί με τον Σάκη ήταν τόσο μεγάλη, που δεν υπολόγισαν τουλάχιστον σε εκείνον το budget του, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Σάκης Ρουβάς

Η διοίκηση, με τους ισχυρούς άντρες του σταθμού Κυριακού – Λεβέντη, είδαν στο πρόσωπό του μια διαφορετική προσέγγιση και πίστεψαν πως ο συγκεκριμένος άντρας παρουσιαστής θα μπορούσε να δώσει νέα λάμψη και ανανέωση στο project, που έτσι και αλλιώς θέλουν να το επαναφέρουν μετά από 4 χρόνια, με μια άλλη πιο μοντέρνα ματιά. Έτσι, η θέση της Μπέττυς Μαγγίρα μετατοπίστηκε από την παρουσίαση στην κριτική επιτροπή — μια πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα εκείνη θα αποδεχτεί, μιας και αυτός ο ρόλος θεωρείται αντικειμενικά πιο υποβαθμισμένος.

Ταιριάζει ο Σάκης στο YFSF;

Η επιλογή του Σάκη Ρουβά δίχασε από την πρώτη στιγμή τον κόσμο. Άλλοι τη χαρακτήρισαν τολμηρή και έξυπνη, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως ο συγκεκριμένος ρόλος απαιτεί διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πολλοί θυμήθηκαν την επιτυχημένη παρουσίαση της Μαρίας Μπεκατώρου, η οποία οδηγούσε το show με αυθορμητισμό, χιούμορ, μπρίο, νάζι και προσωπικές ατάκες εκτός autocue — προτερήματα που θεωρούν πως δύσκολα θα αντικατασταθούν.

Μάλιστα η περσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Σάκη Ρουβά στην παρουσίαση της Eurovision Song Contest μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με αρκετούς να σχολιάζουν ότι ο συγκεκριμένος υστερεί σε αυθορμητισμό και τηλεοπτική ταχύτητα. Η ιστορία άλλωστε έχει δείξει πως ο Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός performer — ίσως από τους κορυφαίους στη σκηνή — όμως η παρουσίαση απαιτεί διαφορετικά αντανακλαστικά.

Ο Σάκης Ρούβας στην σκηνή

Και οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου show, μόνο εύκολες δεν είναι. Τα γυρίσματα, που θα γίνονται στο Studio Κάπα, είναι μαραθώνια, πρόβες κάθε Δευτέρα, πολύωρες εγγραφές που ξεπερνούν τις δώδεκα ώρες κάθε Τετάρτη και τελική προβολή κάθε Κυριακή. Ένα πρόγραμμα που απαιτεί πειθαρχία, αντοχές και σχεδόν… στρατιωτική συνέπεια.

Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί τον επαγγελματισμό του καλλιτέχνη, ωστόσο αρκετοί αναρωτιούνται κατά πόσο θα μπορέσει εκείνος να προσαρμοστεί σε έναν τόσο απαιτητικό τηλεοπτικό ρυθμό που δεν έχει καμία σχέση με το Voice. Το σίγουρο είναι πως το πρώτο διάστημα εκείνος θα τα βρει σκούρα και οι πρόβες θα είναι μια δοκιμασία, μέχρι να «λυθεί» μπροστά στην κάμερα και να βρει τον δικό του ρυθμό.

Το ανανεωμένο YFSF, που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα περίπου στα μέσα Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα, φιλοδοξεί να επιστρέψει δυναμικά και οι προσδοκίες του καναλιού είναι να αγγίξει ποσοστά τηλεθέασης πάνω από το 14%, στόχος ιδιαίτερα σημαντικός για τον ANT1.

Σάκης Ρουβάς

Το ερώτημα πλέον είναι, θα δικαιώσει ο Σάκης Ρουβάς την τολμηρή επιλογή του καναλιού ή θα επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι άλλο το σόου στο τραγούδι και άλλο η παρουσίαση; Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας… Ο Σάκης είναι ένας πολύ ωραίος άντρας για να τον τρως με τα μάτια και να μην τον χορταίνεις, όμως εκτός από την σκηνική του παρουσία, το ντύσιμό του και το λαμπερό χαμόγελό του, θα καταφέρει να μας συναρπάσει με τον λόγο και την κριτική του σε παίκτες και επιτροπή ή το κοινό θα βαρεθεί γρήγορα; Αναμφίβολα και για τον ίδιο δεν είναι εύκολο αυτό που πάει να κάνει, γιατί κάποιοι τον περιμένουν στην γωνία με το τουφέκι, ίσως να παίζει και ένα από τα τελευταία του χαρτιά… Λίγη υπομονή και θα δούμε αν εκείνος, όπως και το κανάλι, θα πετύχουν ή όχι το στοίχημα, ή αν θα τους δικάσουν ανελέητα και θα τους στήσουν στον τοίχο.