Ξεφλούδισε το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σου; Με αυτά τα κόλπα θα το διατηρήσεις & θα του δώσεις έξτρα διάρκεια!

Έτσι θα παραμείνει αναλλοίωτο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι μια δημοφιλής επιλογή για όλες όσες θέλουν όμορφα και λαμπερά νύχια μεγάλης διάρκειας. Ωστόσο, είναι πιθανό να ξεφλουδίσει πρόωρα, προκαλώντας απογοήτευση. Μην ανησυχείς όμως γιατί ακολουθώντας μερικά απλά και αποτελεσματικά κόλπα, μπορείς να διατηρήσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου και να του δώσεις έξτρα διάρκεια.

Η κατάλληλη προετοιμασία, η σωστή εφαρμογή και η συνεχής φροντίδα είναι, μεταξύ άλλων, το κλειδί για να διατηρήσεις το μανικιούρ σου άψογο και λαμπερό για πολλές πολλές ημέρες! (δες και τις 5 top αποχρώσεις στο μανικιούρ που θα βλέπεις παντού το καλοκαίρι)

Ξεφλούδισε το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σου; Με αυτά τα κόλπα θα το διατηρήσεις & θα του δώσεις έξτρα διάρκεια!

  • Σωστή προετοιμασία των νυχιών. Η σωστή προετοιμασία των νυχιών πριν από την εφαρμογή του ημιμόνιμου μανικιούρ είναι ζωτικής σημασίας. Βεβαιώσου ότι τα νύχια σου είναι στεγνά και καθαρά και μετά με μια λίμα δημιούργησε μια ελαφρώς τραχιά επιφάνεια, η οποία θα βοηθήσει το βερνίκι να προσκολληθεί καλύτερα στα νύχια σου.
  • Μην αμελείς να εφαρμόζεις τη βάση πριν από το βερνίκι και το top coat, που θα σφραγίσει το χρώμα. Η βάση προστατεύει τα νύχια και βελτιώνει την πρόσφυση του χρώματος, ενώ το top coat είναι εξίσου σημαντικό, καθώς κλειδώνει το χρώμα και προσθέτει λάμψη και ανθεκτικότητα στο μανικιούρ σου.

    γυναίκα με γήινο μανικιούρ
    Unsplash


  • Άπλωσε σωστά το βερνίκι σου. Εφάρμοσε λεπτά στρώματα χρώματος αντί για πιο παχύρευστα καθώς τα λεπτά στρώματα στεγνώνουν πιο ομοιόμορφα και μειώνουν την πιθανότητα ξεφλουδίσματος. Επίσης, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες των νυχιών, καλύπτοντάς τες πλήρως με χρώμα και top coat για επιπλέον προστασία.
  • Προστάτεψέ τα από νερό και χημικά. Προσπάθησε να θωρακίσεις τα νύχια σου από την υπερβολική έκθεση σε νερό και χημικά. Χρησιμοποίησε γάντια όταν πλένεις πιάτα ή κάνεις δουλειές του σπιτιού. Το νερό και τα χημικά μπορούν να αποδυναμώσουν το ημιμόνιμο μανικιούρ και έτσι να ξεφλουδίσει πιο εύκολα.
  • Εφάρμοσε μια ιδέα από ένα λαδάκι νυχιών για τα πετσάκια. Ενυδάτωσε τα πετσάκια και την περιοχή γύρω από τα νύχια καθημερινά με λάδι. Αυτό θα διατηρήσει την ανθεκτικότητα του ημιμόνιμου μανικιούρ και θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα.