Barbie botox: Μάθε για τη νέα εμμονή που σαρώνει ήδη στο TikTok!

Η barbiemania συνεχίζεται...

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Μετά την καλοκαιρινή φρενίτιδα που ακολούθησε από το λανσάρισμα της επιτυχημένης ταινίας "Barbie the movie" το TikTok φαίνεται ότι κυριεύεται από ένα ακόμη trend που ακούει στο όνομα barbie botox. Και εάν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι αυτό σου εξηγούμε ευθύς αμέσως! (δες και 10 απίστευτα facts -και όχι μόνο- που δεν ήξερες για τη Barbie της μεγάλης οθόνης, Margot Robbie)

Πρόκειται για ένα είδος botox που πραγματοποιείται όχι στο πρόσωπο, όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά στο σώμα και συγκεκριμένα στους ώμους για να δείχνουν ακόμη πιο λεπτοί και κατ' επέκταση η σιλουέτα σου πιο φινετσάτη. Μάλιστα το συγκεκριμένο hashtag #barbiebotox είναι από τα πιο δημοφιλή στην πλατφόρμα του TikTok, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν ήδη επισκεφθεί το δερματολόγο τους προκειμένου να το δοκιμάσουν από πρώτο χέρι.

Τι είναι το Barbie botox που έχει σαρώσει το TikTok;

Το συγκεκριμένο botox αρχικά απευθυνόταν σε όλους όσοι υπέφεραν από μυϊκούς πόνους στον τραπεζοειδή μυ-ο oποίος βρίσκεται στη ράχη του σώματος- με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από ανυπόφορες ημικρανίες και έντονο τράβηγμα στον αυχένα. Τώρα και με την νέα εμμονή που έχει σαρώσει το TikTok, το λεγόμενο πλέον barbie botox χρησιμοποιείται για καθαρά αισθητικούς λόγους στη επίμαχη περιοχή με στόχο να λεπτύνει το άνω μέρος του κορμού προκειμένου αυτό να δείχνει πιο ντελικάτο, όπως ακριβώς είναι και το σώμα της δημοφιλής κούκλας.

barbie_botox
Shutterstock

Πως γίνεται...

Η θεραπεία, που διαρκεί ελάχιστα λεπτά, πραγματοποιείται με την ενέσιμη έγχυση περίπου 40 μονάδων νευροτοξίνης στον τραπεζοειδή μυ, ο οποίος και στηρίζει τη στηρίζει τη σπονδυλική στήλη. Η έγχυση γίνεται και στις δυο πλευρές των ώμων με στόχο να λεπτύνει ο λαιμός και οι ώμοι. Έτσι, ο κορμός δείχνει πιο αδύνατος με τους ώμους να έχουν κατέβει πιο χαμηλά. Όσο για το αποτέλεσμα... δεν είναι άλλο από μια λεπτή και καλλίγραμμη σιλουέτα που θυμίζει κατά πολύ εκείνη της Barbie.