Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου: Πώς να επιλέξεις την ιδανική για εσένα;

Δες τι πρέπει να προσέξεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram: @cindycrawford
Instagram: @cindycrawford

Η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου είναι αυτή που λειτουργεί πραγματικά και η οποία φυσικά πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. (δες και τη σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα φροντίδας για την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι)

Ωστόσο πριν επιλέξεις την κατάλληλη κρέμα για σένα καλό θα ήταν να εξετάσεις και κάποιες άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν για την όψη της επιδερμίδας σου, τον τρόπο ζωής σου αλλά και τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς. Έτσι θα κάνεις τη σωστή επιλογή και θα δεις ορατά αποτελέσματα στο πρόσωπό σου.

Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου: Πώς να επιλέξεις την ιδανική για εσένα;

Στη μάχη ενάντια στα σημάδια του χρόνου η αντιγηραντική κρέμα προσώπου είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου, ο οποίος πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και κυρίως σύμφωνα με την ηλικία σου. Η διαφορά έχει να κάνει με τις φόρμουλες, καθεμία από τις οποίες στοχεύει σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως το σβήσιμο ενός συγκεκριμένου ορατού σημείου γήρανσης π.χ λεπτές γραμμές, σκοτεινά σημεία και θαμπή όψη.

ώριμη γυναίκα φροντίζει την επιδερμίδα της
Shutterstock

Πότε πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα;

Αν ο στόχος σου είναι να αποτρέψεις την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων από το πρόσωπό σου τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τη χρήση αμέσως μόλις δεις τα πρώτα σημάδια του χρόνου, που συνήθως εμφανίζονται περίπου στα 25. Μάλιστα, η πιο safe επιλογή είναι να είσαι προσεκτική όταν τεστάρεις νέα προϊόντα με δραστικά συστατικά προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Γι' αυτό το λόγο καλό είναι να προτιμάς μια κρέμα με ένα ενεργό συστατικό αντί ένα προϊόν με περισσότερα συστατικά και πιο δραστική φόρμουλα. Στην περίπτωση που επιλέξεις μια κρέμα με ρετινόλη προσπάθησε να μειώσεις την απολέπιση μέχρι να τη συνηθίσει το δέρμα σου. Εάν πάλι έχεις ευαίσθητο δέρμα, καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση ρετινόλη μαζί με άλλα ισχυρά ενεργά συστατικά, όπως: βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ,

Ποια συστατικά πρέπει να συγκεντρώνει μια αντιγηραντική;

Μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου ενώ αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος. Ειδικότερα, ρετινόλη, πεπτίδια, αυξητικοί παράγοντες, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ είναι τα συστατικά που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν την καλύτερη λύση για το δέρμα των κάτω των 50 ετών προκειμένου να δείχνει νεανικό και σφριγηλό. Σε κάθε περίπτωση και πάντα πάνω από την αντιρυτιδική σου φροντίδα βρίσκεται η αντηλιακή προστασία με τη συστηματική χρήση ενός αντηλιακού, που θωρακίζει το δέρμα σου από την πρόωρη φωτογήρανση.