Βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 40 για νεανικό και λαμπερό δέρμα!

Έτσι θα διατηρήσεις τη νεανικότητά σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η φροντίδα του δέρματος μετά τα 40 είναι ουσιαστική για να διατηρήσεις μια νεανική και λαμπερή επιδερμίδα απαλλαγμένη από λεπτές γραμμές, ρυτίδες και έλλειψη ελαστικότητας. (δες και για τo ice roller, τo «θαυματουργό» αντιγηραντικό εργαλείο προσώπου για σφριγηλή και τονωμένη επιδερμίδα)

Και αυτό γιατί με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα με σωστά επιλεγμένα προϊόντα προκειμένου να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη λάμψη του. Παρακάτω θα δεις μια ολοκληρωμένη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου.

Βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μετά τα 40 για νεανικό και λαμπερό δέρμα!

  • Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου. Πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι σημαντικό να αφαιρέσεις τα υπολείμματα μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε ένα απαλό ντεμακιγιάζ, κατά προτίμηση με βάση το λάδι, για να το απομακρύνεις χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα.
  • Καθάρισε σωστά το πρόσωπό σου. Επέλεξε ένα ήπιο καθαριστικό που δεν ξηραίνει και δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ ακόμη περιέχει ενυδατικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη.

    γυναίκα περιποιείται την επιδερμίδα της
    Shutterstock


  • Τόνωσε την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε μια τονωτική λοσιόν για να αποκαταστήσεις το pH του δέρματος και να προετοιμάσεις την επιδερμίδα για τα επόμενα βήματα. Προτίμησε μια φόρμουλα με αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά συστατικά.
  • Εφάρμοσε το κατάλληλο σέρουμ προσώπου. Επένδυσε σε ένα αντιγηραντικό σέρουμ. Προϊόντα με ρετινόλη, βιταμίνη C και πεπτίδια είναι ιδανικά για την αναζωογόνηση του δέρματος και την μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Ενυδάτωσε καλά το πρόσωπό σου. Εφάρμοσε μια πλούσια κρέμα νύχτας που θα βοηθήσει στην αναδόμηση του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επέλεξε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, ceramides και νιασιναμίδη για μέγιστη ενυδάτωση και θρέψη.
  • Μην αμελείς την κρέμα ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα. Χρησιμοποίησε μια κρέμα ματιών με συστατικά που μειώνουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, όπως η καφεΐνη και τα πεπτίδια.
  • Κάνε μια εξειδικευμένη θεραπεία. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, εφάρμοσε μια μάσκα προσώπου ή μια θεραπεία απολέπισης για βαθύτερη φροντίδα και ανανέωση της επιδερμίδας σου.

Και μην ξεχνάς! Η συνέπεια είναι το κλειδί για ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα. Ακολουθώντας αυτήν την ρουτίνα ομορφιάς, θα δεις σύντομα το δέρμα να μεταμορφώνεται και να δείχνει πιο φωτεινό σφριγηλό και υγιές.