Ξύπνησες με μαύρους κύκλους; Έτσι θα τους ξεφορτωθείς στο λεπτό!

Με αυτούς τους τρόπους θα τους σβήσεις αποτελεσματικά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, οι οποίοι το πρωί είναι αρκετά έντονοι και δεν καμουφλάρονται εύκολα. Είτε πρόκειται για έλλειψη ύπνου, στρες, άγχος, ή απλώς γενετικούς παράγοντες, δεν παύουν να κάνουν την επιδερμίδα σου να δείχνει κουρασμένη και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και γερασμένη προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή σου.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να τους αντιμετωπίσεις και να τους μειώσεις αποτελεσματικά, όπως θα δεις παρακάτω, ακολουθώντας φυσικές λύσεις που θα βάλουν φρένο στο συγκεκριμένο πρόβλημα. (δες και για την tinted cream, την κρέμα προσώπου με χρώμα που δεν πρέπει να λείπει από το ανοιξιάτικο νεσεσέρ σου)

Ξύπνησες με μαύρους κύκλους; Έτσι θα τους ξεφορτωθείς στο λεπτό!

  • Βάλε κρύες κομπρέσες. Βρέξε δύο βαμβακερές πετσέτες με κρύο νερό και εφάρμοσέ τες πάνω σε κλειστά βλέφαρα για 5-10 λεπτά. Η κρυοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οιδημάτων κάτω από τα μάτια, ενώ ακόμη μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

    γυναίκα χαλαρώνει με eye patches
    Unplash
  • Χρησιμοποίησε αλόη. Εφάρμοσε μια ιδέα από φρέσκια αλόη κάτω από τα μάτια αφήνοντάς τη να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνεις. Η αλόη βέρα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τους μαύρους κύκλους.
  • Εφάρμοσε μια φέτα πατάτας. Κόψε λεπτές φέτες πατάτας και εφάρμοσέ τες πάνω σε κλειστά βλέφαρα για περίπου 10-15 λεπτά. Η πατάτα περιέχει ένζυμα και βιταμίνη C που μειώνουν τους μαύρους κύκλους.
  • Κοιμήσου καλά. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετές ώρες κάθε νύχτα. Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία του δέρματος και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τους μαύρους κύκλους.
  • Ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή. Κατανάλωσε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως λιναρόσποροι και σολομό. Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να μειώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Αυτές οι λύσεις μπορούν να βοηθήσουν να μειώσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια γρήγορα και με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, εάν οι μαύροι κύκλοι επιμένουν καλό είναι να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο για να σε κατευθύνει κατάλληλα.