5 skincare προϊόντα που έχει ανάγκη η ώριμη επιδερμίδα μετά τα 40!

Έτσι θα διατηρήσεις τη νεανικότητά της

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

H επιδερμίδα με το πέρασμα του χρόνου χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της, ενώ το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο ξηρό και αφυδατωμένο με αποτέλεσμα να χάνει τη φωτεινή του όψη και να δείχνει θαμπό και άτονο. (δες και τις 5 καλύτερες & πιο οικονομικές κρέμες με βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 30)

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο ανά δεκαετία τουλάχιστον πρέπει να αλλάζουμε και να ανανεώνουμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας προκειμένου να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας μας. Εάν λοιπόν διανύεις ή πλησιάζεις τα 40 δες παρακάτω ποια είναι εκείνα τα προϊόντα που θα χρειαστείς απαραιτήτως για την ιεροτελεστία φροντίδας σου.

Τα 4+1 skincare προϊόντα που χρειάζεται η ώριμη επιδερμίδα μετά τα 40

  • Απολεπιστικό με δραστικά συστατικά. Καθώς η κυτταριική ανανέωση μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα αρχίζει να δείχνει πιο θαμπή και άτονη. Έτσι, ένα ισχυρό απολεπιστικό προσώπου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου προκειμένου να δείχνει πιο ζωντανή και λαμπερή.


scrub προσώπου algologie
Απολεπιστικό σε κρεμώδη υφή, Deep Cleansing Exfoliating Cream, Algologie

  • Ενισχυμένο ορό προσώπου. Επένδυσε σε ένα στοχευμένο ορό προσώπου, με συστατικά όπως: υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, κολλαγόνο ή ακόμη εκχυλίσματα από acai berry-ανάλγογα με τις ανάγκες σου- που θα δώσουν στην επιδερμίδα σου όλα εκείνα που της λείπουν προκειμένου να διατηρηθεί νεανική και λαμπερή.

αντιγηραντικό σέρουμ frezyderm
Ορός αντιγήρανσης, Revitalizing Serum, Frezyderm (στα Φαρμακεία)

  • Πλούσια ενυδατική κρέμα. Ειδικά μετά τα 40 η επιδερμίδα έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση και θρέψη. Κάπως έτσι, μια πλούσια φόρμουλα θα συγκρατήσει τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδας σου διατηρώντας τη σφριγηλή και ελαστική.

κρέμα κυτταρικής ανανέωσης avene hyaluron
Κρέμα κυτταρικής ανανέωσης, Hyaluron Activ B3, Αvene (στα Φαρμακεία)

  • Κρέμα ματιών με αντιγηραντική δράση. Εμπλούτισε τη ρουτίνα ομορφιάς σου με μια κρέμα ματιών που εκτός από ενυδάτωση θα προσφέρει στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών σου και δράση ενάντια στα σημάδια του χρόνου μειώνοντας αισθητά λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

κρέμα ματιών loreal paris
Κρέμα ματιών, Revitalift Laser Eye Cream, L'Oreal Paris

  • Κρέμα για το λαιμό και το ντεκολτέ. Όσο και εάν σου φαίνεται πολυτέλεια να έχεις μια ειδική κρέμα για τις συγκεκριμένες περιοχές η αλήθεια είναι ότι τη χρειάζεσαι και μάλιστα ASAP. Και αυτό γιατί είναι μια παραμελημένη περιοχή που τα σημάδια του χρόνου αποτυπώνονται ακόμη πιο έντονα πάνω σε αυτήν, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών.

Κρέμα για τo λαιμό και το ντεκολτέ, Super Restorative, Clarins
Κρέμα για το λαιμό και το ντεκολτέ, Super Restorative, Clarins