Βρήκαμε τα 5 top serum με υαλουρονικό οξύ που θα χαρίσουν στο δέρμα σου βαθιά ενυδάτωση όλο το χειμώνα!

Δες ποιά είναι, που θα τα βρεις και πόσο κοστίζουν

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Έχεις θαμπό και αφυδατωμένο δέρμα που έχει ανάγκη από άμεση θρέψη και ενυδάτωση, ειδικά αυτήν την περίοδο; Εάν ναι, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εμπλουτίσεις την ρουτίνα ομορφιάς σου με έναν ενισχυμένο ορό με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ που καταπολεμά την ξηρότητα, η οποία προκαλείται μεταξύ άλλων και από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά λεπτές γραμμές και ρυτίδες. (δες και για το lip blasting, το απόλυτο beauty hack για τα ξηρά χείλη που είναι viral στα social media τώρα)

Το πολύτιμο αυτό συστατικό έχει να ικανότητα να συγκρατεί περίπου 1.000 φορές το βάρος του σε νερό ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Ακόμη αφήνει το πρόσωπό σου υγιές και λαμπερό μέσα από μια σφριγηλό και ελαστικό δέρμα σαν βελούδο, κάτι που το κάνει ιδανικό κάθε εποχή του χρόνου.

Τι δείχνει το μοριακό βάρος ενός ορού με υαλορονικό οξύ; Πως αυτό συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου;

Με τον όρο μοριακό βάρος εννοούμε τις διαστάσεις του μορίου του υαλορονικού που καθορίζουν την ικανότητά του να διεισδύει στην επιδερμίδα. Εάν το βάρος είναι μεγάλο σημαίνει ότι το υαλουρονικό οξύ παραμένει στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ που αποτρέπει την αφυδάτωση και βοηθά στο να διατηρείται το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

face_serum
Unsplash

Το μεσαίο βάρος είναι ιδανικό για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος γεμίζοντας παράλληλα λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ το χαμηλό βάρος μπορεί να φτάσει στα βαθύτερα στρώματά του και να θρέψει σε βάθος το πρόσωπό σου. Οι καλύτεροι οροί με υαλουρονικό οξύ περιέχουν συνήθως και τα τρία διαφορετικά μοριακά βάρη, εξασφαλίζοντας έτσι ενυδάτωση σε πολλαπλά επίπεδα.

Ενδείκνυται & για τη λιπαρή επιδερμίδα;

Λανθασμένα, οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι το μικτό ή το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση όταν στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνο χρήσιμο για τη θρέψη του δέρματος αλλά και για μειώνει τυχόν ερυθρότητα χωρίς ωστόσο να το επιβαρύνει. Επίσης, η ανάλαφρη και εύκολα απορροφήσιμη υφή του, η οποία δεν είναι λιπαρή είναι κατάλληλη και για λιπαρά δέρματα.

Πότε & πως εφαρμόζεται;

Λόγω της υδαρής σύνθεσής του, ο ορός με υαλουρονικό οξύ πρέπει πάντα να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα, ούτως ώστε να μπορεί να απορροφήσει πλήρως τα οφέλη του. Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις με την εφαρμογή της κρέμας σου και εάν υπάρχει ανάγκη για έξτρα ενυδάτωση να συμπληρώσεις την ιεροτελεστία φροντίδας σου με ένα ειδικό έλαιο που θα μεγιστοποιήσετε την ενυδατική δύναμη των προϊόντων που χρησιμοποίησες.

Ανακάλυψε τους καλύτερους 4+1 ορούς με υαλουρονικό οξύ που βρήκαμε για εσένα