Skin cycling: O νέος τρόπος για να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου σε 4 νύχτες!

Προσφέρει άμεση αναζωογόνηση!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

O όρος «skin cycling» είναι το νέο big thing στον πλανήτη της κοσμητολογίας, που συγκεντρώνει ήδη εκατομμύρια προβολές στο Tik Tok από beauty addicts, και όχι μόνο, που το εφαρμόζουν πιστά για τη φροντίδα της επιδερμίδας τους. Τι είναι όμως και ποιος τον επινόησε;

Όλα ξεκίνησαν από τη δερματολόγο, Whitney Bowe, η οποία μετά από διάφορες μελέτες και πειραματισμούς κατέληξε στην παραπάνω ορολογία, του skin cycling, για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εφαρμόζονται τα προϊόντα φροντίδας παροτρύνοντας τους χρήστες να τα χρησιμοποιούν με συγκεκριμένη στρατηγική-σε ένα κύκλο 4 νυχτών- προκειμένου να αλληλοσυμπληρώνονται και να έχουν την καλύτερη απόδοση. (δες και 7 τρόπους για να δώσεις στο πρόσωπό σου μια φυσική λάμψη για την οποία όλες θα παραμιλάνε)

Skin cycling: O ιδανικός τρόπος για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου σε 4 νύχτες!

Το skin cycling στην πραγματικότητα είναι μια ιεροτελεστία φροντίδας με συγκεκριμένες «ημέρες ανάπαυσης» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ούτως ώστε η επιδερμίδα σου να έχει τη δυνατότητα αναζωογόνησης μετά από την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα σου απορροφά και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλα τα πολύτιμα οφέλη των προϊόντων, ενώ παράλληλα προλαμβάνονται τυχόν ερεθισμοί ή φλεγμονές.

skincylgin
Unsplash

Για να βάλεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου το skin cycling, θα χρειαστείς: ένα απολεπιστικό προϊόν με βασικό συστατικό το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ, ένα ρετινοειδές (με βάση τη ρετινόλη) και μια ενυδατική κρέμα. ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής που πραγματοποιείται σε ένα κύκλο τεσσάρων νυχτών.

Μάθε περισσότερα για τον κύκλο των 4 νυχτών

1η νύχτα. Ξεκινάς με την απολέπιση. Αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου με το προϊόν καθαρισμού χρησιμοποίησε το απολεπιστικό-με απαλές κινήσεις- για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Μόλις ολοκληρώσεις τη διαδικασία άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα.

2η νύχτα. Ώρα για ρετινόλη! Σε καθαρή επιδερμίδα εφάρμοσε ένα προϊόν ρετινόλης, το οποίο χάρη στη δραστική του σύνθεση θα μειώσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες χαρίζοντάς σου άμεσα μια νεανική όψη. Στην περίπτωση που το δέρμα σου είναι ξηρό και αφυδατωμένο μπορείς πάνω από το συγκεκριμένο προϊόν να εφαρμόσεις την ενυδατική σου.

3η και 4η νύχτα: Το τελευταίο βήμα του skin cycling έχει να κάνει με την αποκατάσταση. Έτσι, τόσο την 3η όσο και την 4η ημέρα απόφυγε τη χρήση ρετινοειδών και δραστικών απολεπιστικών με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ και μείνε στα βασικά δηλαδή στον καθαρισμό του προσώπου σου και στην εφαρμογή της ενυδατικής σου. Συμπληρωματικά πριν απλώσεις την κρέμα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ενυδατικό ορό.

Και εάν αναρωτιέσαι πόσο συχνά μπορείς να ακολουθείς το skin cycling οι ειδικοί συστήνουν τη επανάληψή του σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα θα μπορεί να ωφεληθεί από τα ενεργά και δραστικά συστατικά που του προσφέρεις ακόμη καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου!