Πώς να πετύχεις το τέλειο Messy Bun

5 απλά βήματα και είσαι έτοιμη!

Πώς να πετύχεις το τέλειο Messy Bun

Όλες μας έχουμε πέσει έστω και μια φόρα «θύμα» ενός ακατάστατου κότσου! Αυτόν που όταν θέλεις δεν τον πετυχαίνεις με τίποτα, αλλά όταν αποφασίσεις απλά να πιάσεις τα μαλλιά σου την ώρα που βλέπεις μια ταινία ή απλά απολαμβάνεις το μεσημεριανό σου είναι ακριβώς αυτό που θες!

Μη χάνεις τις ελπίδες σου! Υπάρχει λύση να πετύχεις το messy bun χωρίς κόπο αρκεί να ακολουθήσεις μερικά βήματα. Άλλωστε είναι ένα χτένισμα που πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια. Από τις πρωινές ώρες που δεν έχεις πολύ χρόνο αλλά θες να φαίνεσαι περιποιημένη στη δουλειά σου, μέχρι και σε μια επίσημη έξοδο με το κατάλληλο μακιγιάζ, χωρίς να φαίνεται ότι προσπάθησες πολύ.

Πώς να πετύχεις το τέλειο Messy Bun

Βήμα 1: Ξεκινήστε με στεγνά μαλλιά

Για να πετύχουμε το messy bun, χρειάζεται να έχουμε στεγνά μαλλιά. Ιδανικά να μην είναι φρεσκολουσμένα γιατί θα είναι πολύ λεία και θα γλιστρούν. Προτίμησε να κάνετε τον κότσο τη δεύτερη ή τρίτη μέρα από τη μέρα που λουστήκατε, για να έχουν τα μαλλιά περισσότερη κράτημα.


Βήμα 2: Χωρίστε τα μαλλιά σας

Αν έχεις φράντζα, αφέλειες ή τουφάκια που θέλεις να αφήσεις έξω από τον κότσο, τώρα είναι η στιγμή να τα χωρίσεις. Για τον τέλειο ατημέλητο κότσο, ξεκίνα χωρίζοντας τα μπροστινά μαλλιά από το πίσω μέρος. Χρησιμοποίησε ένα κλιπ για να κρατήσεις τα μαλλιά που δε θέλεις να πιαστούν στον κότσο, πριν τα δέσεις πίσω.

Βήμα 3: Προσθέστε προϊόν hairstyle

Ένας απαραίτητος σύμμαχος για να πετύχουμε το messy bun είναι και τα προϊόντα μαλλιών. Αν έχεις πιο λεπτά μαλλιά, προτίμησε σπρέι υφής ή ξηρό σαμπουάν, για να παραμείνει στη θέση του και να αποκτήσει λίγο όγκο. Αν τα μαλλιά σου έχουν ήδη πολύ υφή, προτίμησε κρέμα για μπούκλες για να αποφύγεις το φριζάρισμα.

Σε περίπτωση που πετάνε περισσότερα τουφάκια από το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείε να διορθώσεις με λίγο λαδάκι μαλλιών ή stick κεριού.

Βήμα 4: Κάντε τη στροφή

Ήρθε η ώρα για τον κότσο - το fun part της υπόθεσης. Μετά από το χαλαρό πιάσιμο σε αλογοουρά, στρίψε την και τύλιξέ την γύρω από τη βάση για να δημιουργήσεις τον κότσο. Μπορείς να πιάσεις με ένα λαστιχάκι και να προσθέσεις ένα ωραίο scrunchie για λίγη τσαχπινιά!

Βήμα 5: Χαλαρώστε τον κότσο

Αφού πιάσεις τα μαλλιά σου, ήρθε η ώρα να τα "χαλαρώσεις" λίγο—όσο πιο ατελής δείχνει ο κότσος, τόσο το καλύτερο. Αφήνοντας μερικές τούφες μπροστά θα δώσεις λίγο όγκο και θα το κάνεις πιο ατημέλητο. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να τα φτιάξεις λίγο, χαλαρώνοντας τυχόν τούφες που σε σφίγγουν. Ολοκλήρωσε με λίγο σπρέι μαλλιών.