Με αυτά τα έξυπνα τρικ θα ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ!

Ανακάλυψε 2 κόλπα για να το διατηρήσεις αναλλοίωτο

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η προστασία από τον ήλιο είναι απολύτως απαραίτητη όλο το χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οπότε η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη και επικίνδυνη για την επιδερμίδα σου. Έτσι, η χρήση του αντηλιακού είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να το ανανεώσεις κατά τη διάρκειας της ημέρας, ενώ είσαι μακιγιαρισμένη και δεν θέλεις με τίποτα να χαλάσεις το beauty look σου;

Σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν τη λύση 2 έξυπνα τρικ, που εάν τα εφαρμόσεις- επενδύοντας στα κατάλληλα προϊόντα- να είσαι σίγουρη ότι θα είσαι προστατευμένη κάτω από τον ήλιο χωρίς ωστόσο να θυσιάσεις το αγαπημένο σου makeup look για κανένα λόγο! (δες και τα 5 λάθη στην εφαρμογή του foundation που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη)

Με αυτά τα έξυπνα τρικ θα ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το μακιγιάζ!

Ένας έξυπνος τρόπος για να ανανεώσεις το αντηλιακό σου, ενώ φοράς μακιγιάζ, είναι με τη βοήθεια μιας αντηλιακής πούδρας. Οι αντηλιακές πούδρες είναι ιδανικές για την ανανέωση του αντηλιακού σου πάνω από το μακιγιάζ καθώς δεν να αφήνουν ίχνος λιπαρότητας, ενώ ακόμη δεν αλλοιώνουν το makeup look σου. Εφάρμοσε την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο ή το σφουγγαράκι της συσκευασίας εστιάζοντας σε περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.

Compact αντηλιακή πούδρα, High Photoaging Protection SPF30, Seventeen

Τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι ή mist από την άλλη είναι μια εξαιρετική λύση για να ανανεώσεις το αντηλιακό σου πάνω από το makeup. Επέλεξε ένα σπρέι με λεπτή και διάφανη φόρμουλα, το οποίο μπορείς να ψεκάζεις απευθείας πάνω από το μακιγιάζ σου. Μόλις το ψεκάσεις άφησέ το να στεγνώσει καλά πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου, για να μην χαλάσεις το μακιγιάζ σου.

Αντηλιακό σπρέι προσώπου, Sun Screen On the Move SPF 50+, Frezyderm (στα Φαρμακεία)

Τέλος, μια καλή λύση είναι οι BB και CC κρέμες ή τα foundation με υψηλό δείκτη προστασίας. Tα συγκεκριμένα προϊόντα συνδυάζουν την προστασία από τον ήλιο με την κάλυψη, και έτσι μπορείς να τα χρησιμοποιείς για να κάνεις γρήγορα και εύκολα ρετούς στο μακιγιάζ σου, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεις το δέρμα σου.


Foundation σε μορφή σέρουμ, Wonderlight Serum Foundation SPF20, Radiant professional make-up