Αυτά τα 5 λάθη στην εφαρμογή του foundation σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

Αποφεύγοντάς τα θα δεις διαφορά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Το foundation είναι η βάση και ο καμβάς για το ιδανικό μακιγιάζ με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα το εφαρμόσεις σωστά. Ωστόσο, ορισμένα συχνά λάθη όταν το χρησιμοποιείς μπορούν να προσθέσουν έξτρα χρόνια στην επιδερμίδα σου δημιουργώντας παράλληλα ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα πέντε λάθη και πώς μπορείς να τα αποφύγεις για ένα φρέσκο και νεανικό look. Υιοθετώντας τα παρακάτω θα δεις σημαντική διαφορά στο μακιγιάζ σου, ενώ θα δείχνεις ορατά πιο νέα από ό,τι είσαι! (δες και για το ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών και όλα τα βήματα για να το κάνεις σωστά & χωρίς ερεθισμούς)

Αυτά τα 5 λάθη στην εφαρμογή του foundation σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη!

  1. Έχεις επιλέξει λάθος απόχρωση. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η επιλογή της λάθος απόχρωσης foundation. Μια πολύ σκούρα ή πολύ ανοιχτή απόχρωση μπορεί να δημιουργήσει μια αντίθεση με τον φυσικό τόνο του δέρματός σου, κάνοντάς το να φαίνεται αφύσικο και παλαιότερο. Επέλεξε λοιπόν την απόχρωση που ταιριάζει ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας σου αφού προηγουμένως το δοκιμάσεις στο πηγούνι σου για να βεβαιωθείς ότι είναι η σωστή.

    γυναίκα εφαρμόζει makeup στο πρόσωπο
    Shutterstock


  2. Εφαρμόζεις υπερβολική ποσότητα. Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας foundation μπορεί να δημιουργήσει ένα βαρύ και cakey αποτέλεσμα, τονίζοντας τις λεπτές γραμμές αλλά και τις ρυτίδες πάνω στο πρόσωπό σου. Αντί λοιπόν να απλώσεις μια παχύρευστη στρώση, χρησιμοποίησε μικρές ποσότητες και χτίσε σταδιακά την κάλυψη όπου χρειάζεται. Ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ένα πινέλο μπορεί να βοηθήσει στην ομοιόμορφη εφαρμογή.
  3. Αμελείς την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Η εφαρμογή foundation σε ξηρό δέρμα μπορεί να τονίσει επίσης τα σημάδια του χρόνου πάνω στο δέρμα σου. Γι' αυτό φρόντισε πάντα να ενυδατώνεις το δέρμα σου πριν από την εφαρμογή του foundation, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα ή ένα primer. Αυτό θα βοηθήσει το foundation να απλωθεί ομοιόμορφα και να δείχνει πιο φυσικό.
  4. Το απλώνεις με λάθος τεχνική. Η λάθος τεχνική εφαρμογής μπορεί επίσης να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Αν το απλώνεις με απότομες κινήσεις ή ανομοιόμορφα ενδέχεται να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες γραμμές και ανομοιομορφίες. Χρησιμοποίησε κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με ένα σφουγγαράκι, που θα σου χαρίσει τέλεια εφαρμογή.
  5. Δεν χρησιμοποιείς primer. Η παράλειψη της χρήσης primer είναι ένα άλλο ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότερες. Το primer βοηθά στην προετοιμασία του δέρματος, μειώνει την εμφάνιση των πόρων και δημιουργεί μια λεία επιφάνεια για το foundation. Έτσι, ένα καλό primer μπορεί να δώσει παράταση στο μακιγιάζ μου χαρίζοντας ένα φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα.