Eye lift effect: Με αυτές τις τεχνικές μακιγιάζ θα αποκτήσεις ανορθωμένο βλέμμα με λίγες κινήσεις!

Θα σβήσουν τουλάχιστον 10 χρόνια από το πρόσωπό σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η τάση του «eye lift effect» στο μακιγιάζ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια γιατί χαρίζει ένα νεανικό και ανορθωμένο βλέμμα, χωρίς νυστέρι, ενώ ακόμη σε κάνει να δείχνεις μικρότερη από ό,τι είσαι. (δες και 4 hot τάσεις στο μακιγιάζ για να πειραματιστείς αυτό το καλοκαίρι)

Παρακάτω θα δεις μερικούς έξυπνους τρόπους για να το πετύχεις δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ στα βλέφαρα που θα αναδείξει και το makeup look σου. Έτσι θα δείχνεις εμφανώς πιο φρέσκια και νεανική και η επιδερμίδα σου θα σφύζει από υγεία και λάμψη.

Eye lift effect: Με αυτές τις τεχνικές μακιγιάζ θα αποκτήσεις ανορθωμένο βλέμμα με λίγες κινήσεις!

  • Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου είναι σημαντικό να προετοιμάσεις σωστά το δέρμα. Χρησιμοποίησε μια καλή ενυδατική κρέμα ή ένα primer για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη βάση. Αυτό θα βοηθήσει το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο και να φαίνεται πιο λείο.

κοντινή φωτογραφία γυναίκας που δείχνει το βλέμμα της
Shutterstock

  • Τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στο eye lift effect. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποίησε ένα μολύβι φρυδιών ή μια σκιά για να γεμίσεις και να ανασηκώσεις τα φρύδια σου, δίνοντάς τους ένα ελαφρώς ανοδικό σχήμα. Φρόντισε να μην είναι πολύ πυκνά και πλούσια καθώς αυτό μπορεί να βαρύνει το βλέμμα σου.
  • Επέλεξε μια ανοιχτόχρωμη σκιά που θα εφαρμόσεις στην εσωτερική γωνία των βλεφάρων και κάτω από το τόξο των φρυδιών. Αυτό θα φωτίσει το βλέμμα σου και θα δώσει την ψευδαίσθηση του βάθους. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια μεσαία απόχρωση στην πτυχή του ματιού και μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία, αναμειγνύοντάς τη προς τα πάνω και προς τα έξω. Αυτή η τεχνική δημιουργεί ένα ανορθωμένο εφέ.
  • Το eyeliner είναι κλειδί για το eye lift effect. Σχεδίασε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος της άνω γραμμής των βλεφαρίδων, επεκτείνοντάς την ελαφρώς προς τα πάνω και προς τα έξω και δημιουργώντας μια μικρή γωνία στο τελείωμα. Αυτό θα δώσει την εντύπωση ενός ανορθωμένου βλέμματος. Ολοκλήρωσε το look με μια στρώση μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες, εστιάζοντας περισσότερο στις εξωτερικές βλεφαρίδες για να ενισχύσεις το ανορθωμένο εφέ.
  • Χρησιμοποίησε ένα concealer για να καλύψεις τυχόν μαύρους κύκλους και να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια. Επίσης, πρόσθεσε λίγο highlighter στα ζυγωματικά και στην εσωτερική γωνία των ματιών για επιπλέον λάμψη και φρεσκάδα.