Καλοκαιρινή φροντίδα μαλλιών με τις top συμβουλές του Ηair-expert Γιώργου Καρδάτου!

Ο ειδικός συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Credit photo: Κώστας Καπαρελιώτης
Credit photo: Κώστας Καπαρελιώτης

Το καλοκαίρι, ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας, ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά και άτονα. Ωστόσο δεν πρέπει να απελπίζεσαι γιατί πάντα υπάρχει τρόπος να «σώσεις» την κατάσταση!

Εμείς επισκεφθήκαμε το κομμωτήριο Deva hairdressing by Giorgos Kardatos που βρίσκεται στην καρδιά της Ελευσίνας και μιλήσαμε με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Hair-expert, Γιώργο Καρδάτο, για όλα όσα πρέπει να προσέξουμε αυτήν την εποχή, και όχι μόνο, προκειμένου να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά και στις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Καλοκαιρινή φροντίδα μαλλιών με τις top συμβουλές του Ηair-expert Γιώργου Καρδάτου!

Η Ελευσίνα έχει το δικό της beauty spot, που εδώ και 17 χρόνια έχει ξεχωρίζει στην κατηγορία του για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχει αλλά και το φιλικό και άνετο περιβάλλον στο οποίο θα χαλαρώσεις από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί, όπως άλλωστε έκανα και εγώ. Ο λόγος για το κομμωτήριο Deva hairdressing by Giorgos Kardatos, ένα μικρό διαμαντάκι στην πόλη των δυτικών προαστίων όπου εκεί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Hair-expert, Γιώργο Καρδάτο για την καλοκαιρινή φροντίδα των μαλλιών αλλά και για το χρώμα, τα κουρέματα και τα χτενίσματα που είναι ιδανικά για αυτή τη σεζόν.

Ο Hair-expert Γιώργος Καρδάτος μαζί με τη beauty editor του ΥΟU Weekly Βάσω Αργυρέα
Ο Hair-expert Γιώργος Καρδάτος μαζί με τη beauty editor του ΥΟU Weekly Βάσω Αργυρέα

Πάρε μια μικρή γεύση από τη συνέντευξη που μου παραχώρησε...

Δες και τα κορυφαία hair- tips του ειδικού για φέτος το καλοκαίρι

Τι γίνεται με την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου;

Το πιο σημαντικό, είναι η προστασία κάτω από ήλιο. Γι' αυτό το λόγο κάθε γυναίκα θα πρέπει επενδύσει σε ένα αντηλιακό λάδι μαλλιών, που θα θωρακίσει την τρίχα από την UVA και UVB ακτινοβολία. Επίσης, δεν θα πρέπει να αμελεί και την περιποίηση μετά την ηλιοθεραπεία με ειδικά σαμπουάν, conditioner και μάσκες που θα φροντίσουν τα μαλλιά της σε βάθος χαρίζοντάς τους έξτρα θρέψη. Έτσι, θα κρατήσει την τρίχα καλά ενυδατωμένη χωρίς να αφυδατωθεί.

Ο Hair Expert Γιώργος Καρδάτος επί τω έργω!
Ο Hair Expert Γιώργος Καρδάτος επί τω έργω!

Ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις για φέτος το καλοκαίρι;

Κατά κανόνα αυτήν την εποχή, πρέπει να αποφεύγονται οι πολύ ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και να προτιμώνται οι πιο ζεστές σε καστανό και μελί. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπουμε το ανεπιθύμητο ξεθώριασμα στα μαλλιά, ενώ το χρώμα τους δείχνει πιο φυσικό και πιο γλυκό. Εκτός όμως από τις ζεστές αποχρώσεις υπάρχουν και οι τεχνικές χρώματος που εάν συνδυαστούν μαζί θα βγάλουν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά.

Ποια είναι το πιο hot κουρέματα της σεζόν;

Τα bob, δηλαδή τα καρέ σε διάφορα μήκη και σε διάφορες εκδοχές είναι από τις πιο δημοφιλείς τάσεις του φετινού καλοκαιριού, ενώ το pixie haircut έχει κάνει ένα δυναμικό comeback που μου αρέσει πάρα πολύ γιατί αν και τολμηρό είναι πολύ ιδιαίτερο. Τέλος, υπάρχουν οι αφέλειες και οι φράντζες που έχουν και αυτές την τιμητική τους αυτή την εποχή όπως επίσης και το butterfly haircut, μια μακριά κουπ με έντονα φιλαρίσματα, που παραπέμπει στη δεκαετία των 70's.

Η beauty editor Βάσω Αργυρέα αφήνεται στα χέρια του Γιώργου Καρδάτου
Η beauty editor Βάσω Αργυρέα αφήνεται στα χέρια του Γιώργου Καρδάτου

Υπάρχουν κάποια χτενίσματα που θα πρότεινες για το φετινό καλοκαίρι;

Οι ολλανδικές πλεξίδες, τα beach waves, τα επιμελώς ατημέλητα σινιόν αλλά και το wet hair-look είναι οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο για τα χτενίσματα του καλοκαιριού είναι να είναι ανάλαφρα, να έχουν κίνηση και να είναι επιμελώς ατημέλητα προκειμένου να μην απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος για να τα υιοθετήσεις.

Credit photo & video: Κώστας Καπαρελιώτης

Info