Είσαι άνω των 40; Έτσι θα απλώσεις το ρουζ για να ανορθώσεις το πρόσωπο & να κρύψεις τις ρυτίδες!

Όλα έχουν να κάνουν με την τεχνική εφαρμογής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Καθώς μεγαλώνουμε, η επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου αλλάζουν. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικές μακιγιάζ που χρησιμοποιούσες στα 20 και τα 30 σου μπορεί να μην είναι πλέον οι πιο κολακευτικές για το πρόσωπό σου και να σου προσθέτουν και χρόνια. (δες και για το jelly lips, το πιο hot μακιγιάζ στα χείλη που θα βλέπεις παντού φέτος το καλοκαίρι)

Ένα από τα βασικά προϊόντα μακιγιάζ που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι το ρουζ. Παρακάτω θα δεις πώς να το απλώνεις το ρουζ για να τονίσεις τα πιο σημαντικά σημεία του προσώπου σου, ειδικά εάν είσαι άνω των 40.

Είσαι άνω των 40; Έτσι θα απλώσεις το ρουζ για να ανορθώσεις το πρόσωπο & να κρύψεις τις ρυτίδες!

  • Τα ζυγωματικά είναι ένα από τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εφαρμόσεις το ρουζ. Για να βρεις το σωστό σημείο, χαμογέλασε ελαφρά και άπλωσε το ρουζ στα "μήλα" του προσώπου σου. Στη συνέχεια σβήσε το προϊόν προς τα πάνω και προς τα έξω. Αυτό θα δημιουργήσει μια ανόρθωση και θα δώσει φρεσκάδα στο πρόσωπό σου.

    ώριμη γυναίκα εφαρμόζει ρουζ στο πρόσωπο
    Unsplash
  • Μια άλλη κολακευτική τεχνική είναι να απλώσεις το ρουζ ακριβώς πάνω από το κόκκαλο των ζυγωματικών σου. Αυτό το σημείο προσθέτει έξτρα διάσταση και μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο νεανικό. Το μυστικό εδώ είναι να απλώσεις το ρουζ με ελαφριά, ανοδική κίνηση και να το σβήσεις προς τους κροτάφους.
  • Απλώνοντας λίγο ρουζ στους κροτάφους προσδίδει μια ζεστή πινελιά στην επιδερμίδα σου. Μάλιστα με τη συγκεκριμένη τεχνική το χρώμα των ζυγωματικών αναμειγνύεται με το υπόλοιπο πρόσωπο, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη και φυσική όψη.
  • Για να δώσεις στην επιδερμίδα μια όψη υγείας και νεανικότητας, μπορείς να απλώσεις λίγο ρουζ στο κόκκαλο της μύτης. Με αυτόν τον τρόπο χαρίζεις μια ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπό σου που μοιάζει σαν να το άγγιξε ο ήλιος.
  • Τέλος, για μια ομοιόμορφη όψη πρόσθεσε λίγο ρουζ στο σαγόνι και το πιγούνι. Είναι μια τεχνική που θα δώσει στην επιδερμίδα σου μια φυσική λάμψη.

3 bonus tips

  1. Χρησιμοποίησε κατάλληλα εργαλεία: Επένδυσε σε ένα καλό πινέλο ρουζ που θα σε βοηθήσει να σβήσεις το προϊόν ομοιόμορφα και φυσικά.
  2. Επέλεξε τη σωστή απόχρωση: Για να δείχνεις πιο φρέσκια και λαμπερή, διάλεξε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Ροδακινί και απαλές ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, ενώ οι πιο σκουρόχρωμες μπορούν να επιλέξουν αποχρώσεις του μούρου ή του δαμάσκηνου.
  3. Μην υπερβάλλεις: Το κλειδί είναι και εδώ το μέτρο. Ξεκίνησε λοιπόν εφαρμόζοντας λίγο προϊόν και πρόσθεσε σταδιακά λίγο παραπάνω μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.