Scalp massage: Έτσι θα αποκτήσεις μακριά και πυκνά μαλλιά

Θα χρειαστείς μόνο μερικά λεπτά τη μέρα!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Έχεις παρατηρήσει τι συμβαίνει σε μία γυναικεία παρέα όταν αρχίζει η συζήτηση για το πόσο γρήγοραμακραίνουν τα μαλλιά; Αυτή η αναστάτωση που επικρατεί προκύπτει από το γεγονός ότι όλες οι γυναίκες θέλουν να δουν τα μαλλιά τους να μακραίνουν και να είναι πυκνά και δυνατά αλλά αυτό δε συμβαίνει συχνά και σίγουρα δε συμβαίνει σε όλες.

Σε περίπτωση που ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους και δυσκολεύονται, οι παρακάτω πληροφορίες θα σε πείσουν να αρχίσεις το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να δεις τα μαλλιά σου να αλλάζουν. (δες επίσης: Soft balayage η τεχνική που θα επικρατήσει το φετινό καλοκαίρι)


Scalp massage: Έτσι θα αποκτήσεις μακριά και πυκνά μαλλιά

Τα οφέλη του scalp massage

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάνεις κάθε μέρα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για 5-10 λεπτά, θα δεις τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν γρηγορότερα και να γίνονται πιο πυκνά. Η διέγερση που προκαλείται στους θύλακες της τρίχας βοηθά στην γρηγορότερη ανάπτυξή της. Συνεπώς, κάνοντας μασάζ στο scalp θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα αλλά και να γίνουν πιο "πλούσια" και πυκνά.

Κάτι ακόμα που θα αλλάξει αν κάνεις τακτικά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι η τριχόπτωση. Μελέτες υποστηρίζουν ότι το καθημερινό scalp massage συμβάλει στη μείωση της τριχόπτωσης, συνεπώς και στη διατήρηση της πυκνότητας των μαλλιών.

Πως θα κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Η ιδανικότερηστιγμή για το scalp massage είναι πριν λουστείς κι αυτό γιατί η τριβή μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να λαδώσουν. Είτε επιλέξεις να το κάνεις με τα δάχτυλα είτε με κάποια βούρτσα που προορίζεται για αυτήν τη χρήση, φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές για να μην τραυματίσεις αυτήν την ευαίσθητη περιοχή και να περάσεις τη βούρτσα από όλο το scalp συνεχίζοντας τη διαδικασία για περίπου 5 με 10 λεπτά.