Πέντε makeup tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που βάφεσαι

Είναι πολύ εύκολα και γρήγορα!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Σου έχει συμβεί πάνω που συνηθίζεις μία νέα τάση στο μακιγιάζ και την έχεις υιοθετήσει να έρχεται στο προσκήνιο μία άλλη να την αντικαταστήσει;

Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει σε όλες μας συχνά. Υπάρχουν όμως μερικά tips που γνωρίζουν οι experts και δε σταματούν να τα εφαρμόζουν όποιες κι αν είναι οι τάσεις της εποχής. (δες εδώ τις τρεις αποχρώσεις κραγιόν που θα σου χαρίσουν λευκότερο χαμόγελο)

Πέντε makeup tips που θα ευχόσουν να ήξερες νωρίτερα

Ξεκίνα τη ρουτίνα σου με μασάζ προσώπου

Οι ειδικοί επιμένουν ότι η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι εξαιρετικά σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ. Συγκεκριμένα προτείνουν τα face tools όπως ένα gua sha για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου πριν το μακιγιάζ. Αφιέρωσε μερικά λεπτά σε αυτό το step για να δεις το πρόσωπό σου να ακτινοβολεί πριν εφαρμόσεις οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ. Οι κινήσεις είναι πάντα ανοδικές, χωρίς να ασκείς έντονη πίεση.

Χρησιμοποίησε διαφορετικές υφές

Η επιδερμίδα του προσώπου δεν είναι ακριβώς ίδια σε κάθε σημείο. Για παράδειγμα, αν έχεις μικτή επιδερμίδα, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου είναι πιο λιπαρό στη ζώνη Τ, ενώ στα υπόλοιπα σημεία παρουσιάζει ξηρότητα. Για το λόγο αυτό οι experts επιλέγουν διαφορετικές υφές για κάθε σημείο του προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του, για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα.

Δώσε χρώμα στα σωστά σημεία

Ένας έξυπνος και γρήγορος τρόπος να βρεις τα σωστά σημεία για το ρουζ και το μπρόνζερ είναι να χαμογελάσεις και να σκεφτείς ποια είναι τα σημεία του προσώπου τα οποία "βλέπει" περισσότερο η ήλιος. Στα μήλα που γίνονται εντονότερα θα εφαρμόσεις το ρουζ, στα σημεία που μαυρίζουν από τον ήλιο, το μπρόνζερ.

Δημιούργησε ήπιες φωτοσκιάσεις

Οι πολύ έντονες σκιάσεις αλλά και οι αυστηρές γραμμές στο μακιγιάζ μπορεί να "αγριέψουν" την όψη του προσώπου σου αλλά και να χαλάσουν το μακιγιάζ σου αν δε γνωρίζεις πως ακριβώς να τις κάνεις. Προτίμησε να κάνεις τις σκιάσεις στο πρόσωπό σου πριν εφαρμόσεις το foundation για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Διατήρησε το δέρμα σου ενυδατωμένο με ένα mist

Αν πρόκειται να κρατήσεις το μακιγιάζ σου για ώρες, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα ενυδατικό face mist για να φρεσκάρεις το πρόσωπο αλλά και το μακιγιάζ σου.