Spiky Bun: Αυτό είναι το ιδανικό χτένισμα για τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Είναι ιδανικό και για τις μέρες που δεν προλαβαίνεις να λουστείς!

Ελένη Ιωσηφίδου
Junior Beauty & Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει και τα μαλλιά μας αρχίζουν να μας ζεσταίνουν υπερβολικά.

Η μία λύση θα ήταν να τα κόψουμε, αλλά επειδή όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν είναι μια πραγματική λύση για εμάς τις γυναίκες, περνάμε στην αμέσως επόμενη επιλογή, που είναι τα χτενίσματα που θα μας απαλλάξουν από τα λυμένα μαλλιά. Επιστρέφοντας δυναμικά από τα 90s το spiky bun είναι ένα ακόμα χτένισμα που θα μας λύσει τα χέρια τους καλοκαιρινούς μήνες. (δείτε επίσης tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά όλο το καλοκαίρι)

Έτσι θα πετύχεις το spiky bun

Βήμα 1ο

Αφού χτενίσεις καλά τα μαλλιά σου και εφαρμόσεις ένα θερμοπροστατευτικό ξεκίνησε να τα ισιώνεις. Οι άκρες των μαλλιών πρέπει να είναι εντελώς ίσιες γιατί αυτές είναι που θα "περισσεύουν" από τον κότσο σου.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια βάλε στα δάχτυλα σου ένα ενυδατικό έλαιο κι αφού το ζεστάνεις για μερικά δευτερόλεπτα στις παλάμες σου άπλωσε το σε όλα τα μήκη των μαλλιών. Πιάσε τα μαλλιά σου μία sleek αλογοουρά και χώρισε την σε τρεις τούφες ή περισσότερες αν έχει πυκνά μαλλιά. Ξεκίνησε να στριφογυρίζεις τις τούφες γύρω από το λαστιχάκι και στερέωσε κάθε τούφα με τσιμπιδάκια. Άσε τις άκρες κάθε τούφας ελεύθερες να "πετάνε" και να εξέχουν από τον κότσο που θα δημιουργηθεί. Σταθεροποίησε τον κότσο με ακόμα μερικά τσιμπιδάκια και ψέκασε αρκετή λακ.