Βρήκαμε τα καλύτερα & πιο οικονομικά -κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ- ξηρά σαμπουάν που είναι τέλεια για τα λιπαρά μαλλιά!

Βρες αυτό που σου ταιριάζει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα λιπαρά μαλλιά και η φροντίδα τους είναι μια πρόκληση! Και αυτό γιατί πολύ συχνά η λιπαρότητα, η οποία προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής δημιουργεί έλλειψη όγκου κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο λεπτά και αδύναμα. Σε αυτό έρχονται να δώσουν τη λύση τα ξηρά σαμπουάν.

Συγκεκριμένα, τα ξηρά σαμπουάν προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη λύση για να αναζωογονήσουν τα μαλλιά χωρίς να απαιτείται λούσιμο. Η μοναδική τους σύνθεση απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά και έτσι αμέσως αποκτούν φρεσκάδα και όγκο. (δες και για το Shea Butter, το θαυματουργό βούτυρο καριτέ είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά σου & το καλοκαίρι)

Βρήκαμε τα καλύτερα & πιο οικονομικά -κοστίζουν κάτω από 10 ευρώ- ξηρά σαμπουάν που είναι τέλεια για τα λιπαρά μαλλιά!

Η χρήση του ξηρού σαμπουάν είναι απλή. Το προϊόν ψεκάζεται στις ρίζες των μαλλιών αφήνοντάς το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείς να χτενίσεις ή να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το προϊόν.

γυναίκα ψεκάζει ξηρό σαμπουάν στα μαλλιά της
Shutterstock

Εκτός από την απορρόφηση της λιπαρότητας, το ξηρό σαμπουάν προσφέρει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες μια και αρκετές φόρμουλες περιέχουν συστατικά που χαρίζουν όγκο και υφή, καθιστώντας τα ιδανικά για styling. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα ενδιάμεσο βήμα για να παρατείνουν τη διάρκεια του χτενίσματος ή την περίοδο ανάμεσα στα λουσίματα.

4 value for money ξηρά σαμπουάν που θα απορροφήσουν άμεσα τη λιπαρότητα

Παρακάτω θα δεις τα καλύτερα dry shampoo που ενδείκνυνται για τα λιπαρά μαλλιά, και όχι μόνο.

Ξηρό σαμπουάν, Dry Shampoo Sensual Rose, Wellaflex, Wella, € 4,81

Απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα και τους ρύπους χωρίς να αφήνει υπολείμματα, ενώ το άρωμά του διαρκεί έως και 48 ώρες.

wellaflex dry shampoo

Ξηρό σαμπουάν, Dry Shampoo, Tropical, Batiste, €6,98

Εξαφανίζει την λιπαρότητα από τις ρίζες προσφέροντας φρεσκάδα και ζωντάνια στα θαμπά, άτονα μαλλιά και όλα αυτά χωρίς μια σταγόνα νερό.

batiste dry shampoo

Ξηρό σαμπουάν, Dry Shampoo, extra fresh got2b, €6,90

Καθαρίζει και φρεσκάρει άμεσα τα μαλλιά, χαρίζοντας μία ακόμη ημέρα καθαριότητας αφήνοντας ένα άρωμα φρεσκάδας. Σημείωσε ότι δεν αφήνει κατάλοιπα μετά το βούρτσισμα.

got2b dry shampoo

Ξηρό σαμπουάν, Dry Shampoo for all Hair Types, Lorvenn hair professionals, €9,90

Ένα γρήγορο ψέκασμα αναζωογονεί την τρίχα, απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα, ενώ παράλληλα χαρίζει απίστευτο όγκο, πυκνότητα και λάμψη. Το χτένισμα διατηρείται και τα μαλλιά παραμένουν καθαρά, ανάλαφρα, περιποιημένα και όμορφα.

lorvenn dry shampoo