Μέθοδος CWC: To έξυπνο κόλπο για να λούζεις σωστά τα μαλλιά σου!

Το conditioner αποκτά κομβική σημασία στη φροντίδα τους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram: @candiceswanepoel
Instagram: @candiceswanepoel

Το ήξερες ότι η σωστή σειρά για να τα έχεις υγιή και λαμπερά μαλλιά γεμάτα ζωντάνια ξεκινά από τη χρήση του conditioner, όχι μόνο μετά το λούσιμο αλλά και πριν;

Ναι σωστά διάβασες! Πρόκειται για τη μέθοδο CWC (conditioner-wash-conditioner) που βοηθά στην αναδόμηση της τρίχας και χαρίζει όμορφα και λαμπερά μαλλιά που δεν σπάνε με το παραμικρό, ενώ ακόμη μακραίνουν και πιο εύκολα. (δες και 5 απλούς τρόπους για τα ενυδατώσεις & θα επαναφέρεις τη λάμψη των ξηρών και αφυδατωμένων μαλλιών)

Μέθοδος CWC: To έξυπνο κόλπο για να λούζεις σωστά τα μαλλιά σου!

Η συγκεκριμένη μέθοδος CWC (που είναι το ακρωνύμιο του conditioner, wash = σαμπουάν, conditioner) είναι μια επαναστατική πρακτική, που είναι ιδανική για τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και μακριά μαλλιά, που σπάνε με το παραμικρό, και όχι μόνο.

γυναίκα στο μπάνιο λούζει τα μαλλιά της
Unsplash

Το σημαντικό σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι όταν η μαλακτική κρέμα εφαρμοστεί στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών πριν το λούσιμο, τα προστατεύει από την περαιτέρω φθορά. Επίσης, το σαμπουάν, όσο ανάλαφρο κι αν είναι, δεν είναι προϊόν περιποίησης, αλλά καθαριστικό. Επομένως, πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Εκεί αρκεί η καθαριστική δράση του σαμπουάν που ρέει σε όλο το μήκος των μαλλιών κατά το ξέβγαλμα, η οποία συμπληρώνεται από το conditioner, το οποίο τυλίγει τα μαλλιά μετά το λούσιμο σαν προστατευτική ασπίδα και τα προστατεύει από τη φθορά.

Πώς λειτουργεί

Βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου πριν τα λούσεις και στη συνέχεια βρέξ'τα όπως κάνεις συνήθως πριν ξεκινήσεις το λούσιμο. Τώρα πριν εφαρμόσεις το σαμπουάν, εφάρμοσε λίγο conditioner στα χέρια σου και άπλωσέ το στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου με τα δάχτυλα αποφεύγοντας τις ρίζες.

Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις το σαμπουάν εστιάζοντας μόνο στις ρίζες. Μόλις κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ με το σαμπουάν ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου και συνέχισε εφαρμόζοντας μια στρώση conditioner στα μήκη και τις άκρες αποφεύγοντας και πάλι τις ρίζες των μαλλιών σου για να μην τα επιβαρύνεις. Άφησέ το να δράσει για λίγο – συνήθως λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για ένα κοντίσιονερ – και μετά ξέβγαλε προσεκτικά.

Μόλις ολοκληρώσεις ταμπονάρισε απαλά τα μαλλιά σου με μια βαμβακερή πετσέτα και στη συνέχεια άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε ένα σεσουάρ στον κρύο αέρα για να αποφύγεις τη φθορά της τρίχας.