Είσαι 50+ & φοράς γυαλιά; Βρήκαμε τα κουρέματα που σου ταιριάζουν & θα σε κάνουν να μικροδείχνεις!

Αυτά είναι τα ιδανικά hairstyles για γυναίκες άνω των 50 με γυαλιά

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images/Ideal Image
Photo by Juan Naharro Gimenez/Getty Images/Ideal Image

Όταν φοράς γυαλιά και έχεις περάσει τα δεύτερα άντα, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις το κούρεμα ή και το χτένισμα που θα αναδείξει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου και θα το φωτίζει χωρίς να σε μεγαλώνει.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να πέσεις και στην παγίδα και να περιοριστείς από παρωχημένες προκαταλήψεις σχετικά με το κούρεμα που θα επιλέξεις. Και αυτό γιατί όλα επιτρέπονται και απόδειξη γι' αυτό είναι οι παρακάτω σταρ του Χόλιγουντ που έχουν περάσει το κατώφλι των 50 και το επιβεβαιώνουν περίτρανα. (δες και για τα ροζ μαλλιά, την απόλυτη τάση του καλοκαιριού που είναι ιδανική & για 40άρες)

Είσαι 50+ & φοράς γυαλιά; Βρήκαμε τα κουρέματα που σου ταιριάζουν & θα σε κάνουν να μικροδείχνεις!

Η επιλογή του κατάλληλου κουρέματος μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση μιας γυναίκας που είναι 50 ετών και άνω, ιδιαίτερα όταν φορά γυαλιά. Αναζητώντας λοιπόν το ιδανικό κούρεμα που θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη, βρήκαμε τα παρακάτω που είναι τέλεια γι' αυτή την ηλικία και τα προτιμούν και οι celebrities.

Το πιο δημοφιλές και ευέλικτο κούρεμα για γυναίκες 50+ που φορούν γυαλιά είναι το μακρύ καρέ. Πρόκειται για ένα κομψό σε μήκος κούρεμα που αγκαλιάζει το πρόσωπο και είναι κολακευτικό τόσο σε sleek όσο και σε wavy εφέ. To λατρεύει και η ηθοποιός Meryl Streep.


Ένα άλλο δημοφιλές κούρεμα είναι το κοντό καρέ, αγαπημένο της Jennifer Aniston. Αυτό το κομψό και διαχρονικό στιλ είναι ιδανικό για γυναίκες που θέλουν ένα μοντέρνο και δυναμικό hari- look, ενώ συνδυάζεται άψογα με γυαλιά, ενισχύοντας την εμφάνιση σου.

H jennifer aniston με γυαλιά
Photo by Juan Naharro Gimenez/WireImage/ideal Image

Για τις γυναίκες που προτιμούν τα μακριά μαλλιά, ένα κούρεμα με φιλαρίσματα, αφέλειες ή φράντζα μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Και αυτό γιατί τόσο τα φιλαρίσματα όσο και οι αφέλειες και οι φράντζες μπορούν να δώσουν μια αίσθηση νεανικότητας και να εστιάσουν την προσοχή στα χαρακτηριστικά του προσώπου σου όπως έκαναν και στην περίπτωση της ηθοποιού Michelle Pfieffer.


Τέλος, ένα πολύ δημοφιλές κούρεμα για γυναίκες 50+ με γυαλιά είναι είναι το pixie haircut. Αυτό το τολμηρό στιλ που προτιμά και η Sharon Stone μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση σoυ, δίνοντάς σου έναν αέρα νεανικότητας και αυτοπεποίθησης.


Ανεξάρτητα από το κούρεμα που θα επιλέξεις, το πιο σημαντικό είναι να προτιμήσεις κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Και μην ξεχνάς! Η επιλογή του κατάλληλου κουρέματος μπορεί να ανανεώσει το στιλ και την εμφάνισή σου, αναδεικνύοντας την καλύτερη έκδοση του εαυτού σου, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται εύκολα με τα αγαπημένα σου γυαλιά.