Doe eyes makeup: Αυτή είναι η τάση στο μακιγιάζ των ματιών που έχει κατακλύσει το TikTok!

Δες πώς να την υιοθετήσεις.

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Photo by Randy Shropshire/Getty Images for Paramount+/Ideal Image
Photo by Randy Shropshire/Getty Images for Paramount+/Ideal Image

Το «Doe Eyes makeup» είναι ένα νέο trend στο μακιγιάζ των ματιών που κερδίζει διαρκώς έδαφος, ενώ εδώ και αρκετό καιρό είναι και viral και στο TikTok. (δες και για το Lip contouring, την την τεχνική για να αποκτήσεις ζουμερά χείλη σαν να έχεις βάλει fillers)

Πρόκειται για μια τάση που δίνει ένταση στα βλέφαρα μέσα από ένα μακιγιάζ, το οποίο χαρίζει εκθαμβωτικό βλέμμα. Το όνομά του προέρχεται από τα μάτια του ελαφιού (doe), τα οποία είναι μεγάλα, φωτεινά και εκφραστικά, ενώ για το υιοθετήσεις θα χρειαστείς μόλις 4 εύκολα βήματα όπως θα δεις παρακάτω.

Doe eyes makeup: Αυτή είναι η τάση στο μακιγιάζ των ματιών που έχει κατακλύσει το TikTok!

  • Βήμα 1: Προετοίμασε σωστά την επιδερμίδα σου. Ξεκίνα με ένα καλό καθαρισμό και μετά ενυδάτωσε καλά το πρόσωπό σου. Το Doe Eyes μακιγιάζ επικεντρώνεται στα μάτια, οπότε ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία αυτού του look.
  • Βήμα 2: Χτίσε τη βάση σου. Τώρα εφάρμοσε σε πρόσωπο και λαιμό μια ιδέα από ένα foundation και λίγο concealer για να καλύψεις τυχόν ατέλειες και να χαρίσεις ομοιομορφία στην επιδερμίδα σου.

  • Βήμα 3: Δώσε ένταση στο βλέμμα. Χρησιμοποίησε μια παλέτα σκιών ματιών σε φυσικές αποχρώσεις. Επέλεξε μια ανοιχτόχρωμη κρεμώδη μπεζ σκιά για τα πάνω βλέφαρα και μια απαλή ροζ ή χρυσαφί σκιά με την οποία θα τονίσεις τα κάτω βλέφαρα. Στη συνέχεια με ένα μαύρο eyeliner δημιούργησε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων σου και ολοκλήρωσε το μακιγιάζ στα βλέφαρα με δυο στρώσεις μαύρης μάσκαρα για ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
  • Βήμα 4: Η τελική πινελιά και τα φινιρίσματα. Ολοκλήρωσε με ένα ροζ ή nude κραγιόν για φυσικό αποτέλεσμα στα χείλη και μην αμελήσεις να τονίσεις τα φρύδια σου με ένα μολύβι ή gel που ταιριάζει με το φυσικό τους χρώμα.

Σημείωσε ότι το Doe Eyes είναι ένα μακιγιάζ που είναι ιδανικό για καθημερινές εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς βγάζει μια αίσθηση αθωότητας και φρεσκάδας. Ακόμη είναι εύκολο να υιοθετηθεί και μπορεί να αναδείξει κάθε τύπο επιδερμίδας.