Dark rose lips: Αυτή είναι η αντισυμβατική & απρόβλεπτη τάση στο μακιγιάζ των χειλιών για την άνοιξη!

Δες πώς να την υιοθετήσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram: Amina Muaddi
Instagram: Amina Muaddi

Με τις τάσεις του μακιγιάζ της δεκαετίας του ’90 να επιστρέφουν η μία μετά την άλλη η αναβίωση της τάσης των Dark Rose Lips ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη. (δες και το peach makeup, το μακιγιάζ που θα βλέπεις παντού την άνοιξη - Δες πώς να το υιοθετήσεις)

Tι είναι όμως τα Dark Rose Lips; Πρόκειται για μια τάση από τα 90s στην οποία πρωταγωνιστούν οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις του ροζ στα χείλη μέσα από μια τεχνική ombre, που θυμίζει πολύ τα vampy lips. Το συγκεκριμένο trend είναι ήδη viral στο social media με αρκετούς σταρ και influencers, όπως η Megan Fox και η Syndey Sweeney να το έχουν δοκιμάσει ήδη.

Dark rose lips: Αυτή είναι η αντισυμβατική & απρόβλεπτη τάση στο μακιγιάζ των χειλιών για την άνοιξη!

H συγκεκριμένη τάση έχει τις ρίζες της στα ombre lips, που αποτελούν μια εμμονή για τους TikTokers, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει και μια gothic διάσταση με λαμπερό ή shimmer φινίρισμα. Δεν είναι τυχαίο που λαμπερά κραγιόν, lipgloss αλλά και lip oils έχουν έρθει ξανά στο προσκήνιο για κάνουν makeup looks όπως αυτό ακόμη πιο εντυπωσιακά. Το σημαντικό στη δημιουργία αυτού του look είναι το σκουρόχρωμo liner με το οποίο τονίζονται τα χείλη σου βγάζοντας μια gothic πινελιά στο look.

Πώς να την υιοθετήσεις

Το lip liner είναι το εργαλείο-κλειδί για τη δημιουργία αυτού του beauty look, ενώ για να το κάνεις πιο εντυπωσιακό προτίμησε σκουρόχρωμες αποχρώσεις, αντί για nude, που θα δώσουν στο μακιγιάζ σου ένα dramatic εφέ.


Ξεκίνα περιγράφοντας τα χείλη με το μολύβι χειλιών της επιλογής σου, ενώ στη συνέχεια με ένα ειδικό πινέλο σβήσε το χρώμα προς το εσωτερικό των χειλιών σου. Μόλις σχηματίσεις καλά το περίγραμμα των χειλιών σου ήρθε η ώρα να απλώσεις το κραγιόν. Προτίμησε ένα λαμπερό υγρό κραγιόν ή lipgloss σε σκούρα καφέ ή berry απόχρωση, που θα δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Μόλις ολοκληρώσεις εφάρμοσε μια πιο ανοιχτή απόχρωση σε κόκκινο τόνο στο κέντρο των χειλιών σου με το πινέλο σου και είσαι έτοιμη!