Old money bob: Το hot κούρεμα στα μαλλιά για το οποίο όλοι θα μιλούν το 2024!

Είναι ιδανικό για κάθε ηλικία!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram: Elsa Hosk
Instagram: Elsa Hosk

Με έντονες επιρροές από το old money style, το old money bob, αποτελεί ένα νέο hot κούρεμα στα μαλλιά που έχει γίνει ήδη viral στα social media, ενώ από ότι φαίνεται θα έχει και την τιμητική του αυτή τη σεζόν.

Πρόκειται για ένα σικάτο bob κούρεμα με ενιαίο μήκος, που είναι κλασικό και διαχρονικό, ενώ είναι εύκολο να το φορμάρεις και ταιριάζει σχεδόν σε όλες! Όσο για το βασικό χαρακτηριστικό του αυτό δεν είναι άλλο από το λαμπερό τελείωμα στις άκρες των μαλλιών σου που παραπέμπει σε hair-looks των 90's. (δες και 7 κολακευτικά κουρέματα που σμιλεύουν & αδυνατίζουν το οβάλ και στρογγυλό πρόσωπο)

Old money bob: Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο κούρεμα;

Το συγκεκριμένο hair-trend έχει στοιχεία από το old money style, η ιστορία του οποίου μας πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα. Η αισθητική αυτού του μοναδικού old money style (aka «παλιό χρήμα») βασίζεται κυρίως στις στιλιστικές, και όχι μόνο, επιλογές των μαθητών και μαθητριών εκείνης της εποχής από τα upper class βρετανικά σχολεία, οι οποίες ξεχώριζαν σε σχέση με εκείνων των συμμαθητών τους από άλλα σχολεία.

Κάπως έτσι και με αναφορές από το παραπάνω στιλ το old money bob, δηλαδή το κοντό με ενιαίο μήκος καρέ, έρχεται και αυτό με τη σειρά του στο προσκήνιο και πρωταγωνιστεί στα κουρέματα της σεζόν αναβαθμίζοντας το στιλ σου.

Πως διαφοροποιείται από το κλασικό bob;

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με το κλασικό bob είναι το γεγονός ότι μπορείς να το προσαρμόσεις ώστε να σου ταιριάζει, ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών σου. Ακόμη κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ενιαίο μήκος που φθάνει ακριβώς κάτω από το πηγούνι, ενώ έχει ένα κομψό και γυαλιστερό φινίρισμα. Όσον αφορά το styling, όλα έχουν να κάνουν με τον όγκο στη ρίζα, που συμπληρώνεται ιδανικά από ελαστικές και ζωντανές μπούκλες με τις άκρες τους να γυρίζουν προς τα μέσα δημιουργώντας ένα ανάλαφρο χτένισμα.

Δες και ένα βίντεο του TikTok για το πως να το φορμάρεις