Πόσο διαρκεί το Botox σύμφωνα με τους ειδικούς;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκειά του και πώς να βοηθήσετε να διατηρηθεί

@jlo
@jlo

Το Botox αποτελεί τη δημοφιλέστερη ενέσιμη θεραπεία για εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης και όχι τυχαία, μιας και πρόκειται για μια ανώδυνη, ασφαλής, μη επεμβατική θεραπεία, με άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα χρειάζονται τακτικές επαναληπτικές θεραπείες, πράγμα το οποίο απαιτεί χρόνο και χρήματα. Οπότε, πολλές γυναίκες θέλουν να γνωρίζουν πόσο καιρό διαρκούν τα αποτέλεσματα του Botox.

Πώς λειτουργεί το Botox;

Το Botox είναι υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα της Βοτουλινικής τοξίνης Α. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νευροδιαβιβαστή που μειώνει την εμφάνιση μέτριων ρυτίδων και λεπτών γραμμών μπλοκάροντας προσωρινά τα νευρικά σήματα και αποτρέποντας την κίνηση των μυών. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο, ιδιαίτερα σε περιοχές που επηρεάζονται από εκφράσεις και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως γύρω από τα μάτια, το μέτωπο, τα φρύδια και το στόμα.

BOTOX μποτοξ διάρκεια
Shutterstock

Πόσο διαρκεί το Botox;

Μια τυπική θεραπεία Botox διαρκεί τρεις έως τέσσερις μήνες. Το αποτέλεσματα μπορεί να διαφέρει λίγο μεταξύ των ασθενών. Η επανάληψη της θεραπείας σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτρέπει την επανεμφάνιση των ρυτίδων.

Τι επηρεάζει τη διάρκεια του Botox;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο διαρκεί το Botox είναι πολλοί, όπως η δόση, η περιοχή του προσώπου που θα το κάνετε, το φύλο, το μέγεθος των μυών, ο τρόπος ζωής, η ηλικία, κα. Όπως οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, έτσι και το Botox έχει διαφορετική εφαρμογή σε κάθε άνθρωπο.

Η καλή περιποίηση του δέρματος — η τακτική χρήση αντηλιακού, ρετινόλης ή ρετινοειδών, ενυδατικής κρέμας — και οι καλές συνήθειες μπορούν σίγουρα να ενισχύσουν το αποτέλεσμα. Φυσικά, το δέρμα μας επηρεάζεται και από τον τρόπο ζωής μας. Για να αποφύγετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αποφύγετε το κάπνισμα και την έκθεση στον ήλιο, το αλκοόλ, την ζάχαρη και την κακή διατροφή. Όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματός μας.

BOTOX =διάρκεια
Shutterstock

Πώς να κάνετε το Botox να διαρκέσει περισσότερο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Botox είναι ασφαλές να επαναλαμβάνεται κάθε τρεις μήνες. Υπάρχουν ωστόσο μερικά tips για να φροντίσετε λίγο περισσότερο για τη διάρκεια του. Καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη μέρα και την ημέρα που θα κάνετε το Botox. Αποφύγετε επίσης οποιαδήποτε άσκηση για 24 ώρες και μην ξαπλώσετε τουλάχιστον για τέσσερις έως έξι ώρες μετά τη λήψη του Botox, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μετανάστευση του τοξίνου σε άλλες περιοχές και να μειώσει την ισχύ και την αποτελεσματικότητά του.

Επίσης, οι ειδικοί συστήσουν να είστε τακτικοί στη θεραπεία σας για να διατηρούνται τα αποτελέσματα. Και φυσικά να εφαρμόζετε όλες τις καλές συνήθεις περιποίησης του δέρματός σας. Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε το συμπλήρωμα ψευδάργυρου μία εβδομάδα πριν και μετά τις ενέσεις. Υπάρχουν δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η ημερήσια συμπλήρωση 50mg ψευδαργύρου μπορεί να παρατείνει την επίδραση του Botox.